09
de juny
del
2022
Actualitzat
a les
14:21h
ElConsellComarcaldelBaixEbre, a través de la societat Baix Ebre Innova, ha començat a impartir avui un curs d'operacions bàsiques de cuina a l'espai de cuina d'EbreTerra. Un curs que té una durada de 420 hores, 80 de les quals de pràctiques professionals en empreses i en què participen un total de 12 alumnes. El president del Consell Comarcal del Baix Ebre, XavierFaura, i la consellera comarcal d'EbreTerra, LauraFabra, han donat avui la benvinguda als alumnes.
Este primer curs forma part del programa Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) que oferix a les persones treballadores, preferentment en situació d'atur i demandants d'ocupació, una formació d'acord amb el seu potencial i adaptada a les necessitats del mercat laboral. En acabar la formació, l'alumnat rebrà un certificat de professionalitat de nivell 1, una titulació oficial del departament de Treball.
Pel que a les sortides laborals de l'alumnat, són bàsicament auxiliar i ajudantdecuina. "L'alumnat aconseguirà un certificat de professionalitat que li facilitarà accedir al mercat laboral", ha dit Faura, que ha recordat l'elevada demanda de cuiners i auxiliars de cuina del sector de la restauració.
A més, aquest curs permetrà ampliar els usos de la cuina d'EbreTerra amb una formació homologada, mentre que fins ara la cuina s'ha fet servir per tallers de cuina, degustacions gastronòmiques i tastos de vins.
L'ofertaformativa del ConsellComarcaldelBaixEbre inclou també els cursosd'atenciósociosanitària a persones dependents en institucions socials; el curs d'activitats de gestióadministrativa i el d'operacionsauxiliarsdemantenimentitransport intern en indústries alimentàries. Tota esta oferta formativa és subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social.
Este primer curs forma part del programa Formació d'Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP) que oferix a les persones treballadores, preferentment en situació d'atur i demandants d'ocupació, una formació d'acord amb el seu potencial i adaptada a les necessitats del mercat laboral. En acabar la formació, l'alumnat rebrà un certificat de professionalitat de nivell 1, una titulació oficial del departament de Treball.
Pel que a les sortides laborals de l'alumnat, són bàsicament auxiliar i ajudantdecuina. "L'alumnat aconseguirà un certificat de professionalitat que li facilitarà accedir al mercat laboral", ha dit Faura, que ha recordat l'elevada demanda de cuiners i auxiliars de cuina del sector de la restauració.
A més, aquest curs permetrà ampliar els usos de la cuina d'EbreTerra amb una formació homologada, mentre que fins ara la cuina s'ha fet servir per tallers de cuina, degustacions gastronòmiques i tastos de vins.
L'ofertaformativa del ConsellComarcaldelBaixEbre inclou també els cursosd'atenciósociosanitària a persones dependents en institucions socials; el curs d'activitats de gestióadministrativa i el d'operacionsauxiliarsdemantenimentitransport intern en indústries alimentàries. Tota esta oferta formativa és subvencionada pel Servei d'Ocupació de Catalunya i el Ministeri de Treball i Economia Social.