Els pressupostos participatius de Tortosa tanquen la seua sisena edició amb el 30,5% en la participació

El vot telemàtic representa el 61 % del total, mentre que el vot físic és del 39 %, enguany també amb la recuperació del vot presencial durant la fira Expoebre

Aguaita.cat
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 14:00h
Millora en les voreres a Ferreries
Millora en les voreres a Ferreries | Arxiu
Els pressupostosparticipatius de Tortosa2022 ja ha finalitzat el recompte de les votacions. Enguany hi ha participat un 30,5% més de persones que a l'última edició del 2021, una dada que s'ha vist afavorida també per la recuperació de la votació presencial durant la fira Expoebre, que des del 2019 no s'havia pogut incloure en el procés com a conseqüència de la pandèmia.

Una vegada validades les butlletes, la distribució d'actuacions escollides es reparteix de la següent manera: vuit corresponen al nucli urbà de Tortosa, dos corresponen als Reguers, mentre que a Vinallop també n'han sortit escollides dos.

L'opció més votada ha sigut la milloraiinstal·lació de nouselements a l'skateparc del parcdelsPaïsosCatalans, amb la substitució d'alguns dels elements actuals. Esta actuació té un pressupost de 48.000 euros. En segon lloc, l'opció més votada ha sigut la milloradel'accessibilitat de voreres en 38punts de Ferreries i delTemple (47.000 euros). Seguidament, la millora de les escalesd'accés al Seminari (45.000 euros). Amb els diners restants, també hi ha consignació per a la instal·lació de plaquessolars a l'escoladeFerreries (24.000 euros); la instal·lació d'una àreadelleure a la platja de laXiquina, al darrera del pavelló firal (18.000 euros); la instal·lació de punts d'alimentació per a colòniesdegatsaSantLlàtzer (6.500 euros); la renovació de les cistelles a les pistes de bàsquetexteriors del pavellópoliesportiudelTemple (12.000 euros), i la instal·lació de jardineres al centre comercial, als carrersSantBlai, de'nCarbó i de la Sang, valorades en 9.000 euros.

En el cas delsReguers, les dos opcions més votades es reparteixen els diners disponibles: l'adquisició de mobiliari per a les festesdel poble (taules i cadires), amb un cost de 8.000 euros, i la instal·laciód'elements per a exercicifísic a l'airelliure, valorada en 12.000euros.

A Vinallop, les dos opcions més votades són la renovació de l'enllumenat de la pistapoliesportiva amb lluminàriesLED (17.000 euros) i la instal·lació d'enllumenat a la zona del circuit biosaludable (3.000 euros).

Per a esta edició dels pressupostos participatius, l'Ajuntament de Tortosa ha destinat un 25% més de recursos que a les anteriors edicions. Això representa que s'ha passat dels 200.000 euros inicials als 250.000 euros.

Tant l'alcaldessa de Tortosa, MeritxellRoigé, com la regidora de Participació Ciutadana, DolorsBel, han agraït a totes les persones que han fet possible estos pressupostos participatius: als equips tècnics municipals però, sobretot, a totes les persones que s'hi han implicat des del primer moment fent propostes i posteriorment votant-les, fins i tot en alguns casos incentivant el vot per a les seues candidatures: "sabem que diversos col·lectius han fet campanya per a aconseguir suport per a les seues propostes, grups que són de gent jove, amb la qual cosa els hem de felicitar per ser tan actius, però també entitats esportives o associacions de veïns", ha detallat l'alcaldessa.