Una botiga de mobles alerta sobre l'estafa del matalàs

La botiga de Mobles Maruja Pla posa en coneixement dels seus clients este nou tipus d'estafa

Una nova modalitat d'estafa arriba a Catalunya, l'estafa del matalàs
Una nova modalitat d'estafa arriba a Catalunya, l'estafa del matalàs | Arxiu
Aguaita.cat
08 de juny del 2022
Actualitzat a les 12:30h
La botiga de mobles Maruja Pla, situada a Amposta i a la Ràpita alerta als seus clients sobre un nou tipus d'estafa que està ocorrent i els avisa que en nom de la seua empresa no atenguen a ningú que presente el modus operandi de la nova "estafadelmatalàs".

És un tipus d'estafa semblant a la de l'instal·lador del gas, però en este cas les víctimes reben primer una trucada i després els intenten estafar amb la venda d'un matalàs amb qualitats terapèutiques per 2.000 euros que en realitat és de baixa qualitat. Un cop dins de casa, els estafadors aprofiten per robar.La víctima és a la seua casa i rep una trucada d'una empresa que li neteja el matalàs gratis. A partir d'aquí comencen a fer preguntes fins que aconsegueixen saber el nom de la víctima de l'estafa, on viu, en quina botiga va comprar el matalàs fa anys... I tot preguntant. L'última sol ser l'adreça del domicili i en menys de 24 hores asseguren que enviaran a un tècnic.

Per obtindre tantes dades criden en nom d'empreses reals. Una vegada aconseguixen saber en quina botiga va comprar la víctima el matalàs n'hi ha prou amb dir que cridaven precisament en el seu nom per a oferir-li la neteja d'àcars gratuïta. Aprofitant-se de la vulnerabiliat del perfil de la víctima que es busca (gent gran...) sempre aconseguixen concertar una visita. És aquí on l'estafa comença a agafar forma.

En esta trucada solen assegurar-se que els rebi "la propietària de la casa". Si no aconseguixen l'estafa es garantixen menys oposició a l'hora de desvalisar l'habitatge.La persona que acudix a desinfectar el matalàs el que pretén és vendre'ls un nou el preu del qual està molt per sobre del qual ofereix el mercat, però dels 3.000 euros que costa asseguren que li ho deixen en 2.000 i amb aquesta rebaixa es van guanyant la confiança, si no és així, aprofiten per a robar el domicili donat el perfil vulnerable de les víctimes de l'estafa del matalàs.

A Catalunya una empresa de Montblanc ha denunciat suplantació d'identitat per part d'estafadors per realitzar en nom seu l'engany.