Temps de Cavalls: el nou centre de psicoteràpia amb animals a La Galera

El psicòleg Pere Clotet fa deu anys que utilitza els cavalls i la natura en la seua consulta. Ara obre un nou centre adaptat a les necessitats actuals dels pacients

Pere Clotet fa deu anys que ofereix com a psicòleg la teràpia amb cavalls per millorar algunes patologies
Pere Clotet fa deu anys que ofereix com a psicòleg la teràpia amb cavalls per millorar algunes patologies | Pere Clotet
Aguaita.cat
07 de juny del 2022
Actualitzat a les 21:44h
Després de deu anys treballant la psicoteràpiaambcavalls, el psicòlegPereClotet enceta una nova etapa obrint un centre d'equinoteràpia, a LaGalera.

TempsdeCavalls, neix a la finca de Temps de Terra, a Amposta, amb els anys el projecte s'ha anat consolidant i el nou espai que ara estrenen a La Galera s'adequa més a les necessitats actuals.
"El balanç que faig d'aquests déu anys és molt positiu. Les expectatives quan vaig començar eren limitades i poc a poc veus que la societat és va obrint a punts de vista diversos en l'àmbit terapèutic". "Tot i que encara costa, fugir de l'àmbit terapèutica de la consulta, la taula i l'espai tancat el que està clar és que els usuaris veuen que l'equinoterapia funciona, hi ha un canvi a nivell emocional i a nivell terapèutic". 

Clotet sovint treballa amb xiquets i xiquetes i diu que els pares " han vist que el hi va bé i és treballava des d'una dinàmica més lúdica i divertia a partir del joc i de unes dinàmiques experiencials".

Opina que les teràpies a l'aire lliure en aquest tipus d'edat són més experiencials de les que pots establir en una consulta convencional, tancades a un àmbit molt més teòric. "Els nostres pacients viuen les sessions, els animals els fan emocionar i des de l'emoció viuen la seua transformació i millora".

L'equinoterapia i la teràpia assistida en cavalls, explica Cotet, és útil per a tot tipus de patologies però avui per avui la majoria de usuaris que tenim són xiquets o xiquetes amb dèficit d'atenció o hiperactivitat. És el diagnòstic infantil que més existeix en la nostra societat. "En aquests casos la teràpia amb animals va molt bé ja que davant d'un dèficit d'atenció, els cavalls són un element molt motivador, els ajuda sempre a estar centrats amb el que han de fer". "Davant l'hiperactivitat també funciona molt bé ja que amb els cavalls s'ha de tenir molta calma, s'ha d'anar tranquil i convida als infants a portar un ritme de vida més pausada".

Segons ens explica Pere Clotet es treballa amb cavalls i no amb altres animals donada l'alta sensibilitat d'aquests. "Els cavalls són altament reactius a qualsevol cosa que passa al seu voltant i això fa que siguin un gran tester per percebre quin estar emocional té la persona que té al davant". Per a nosaltres, els professionals de la psicologia ena dona molta informació per evaluar com està la persona que ens ve a teràpia.

Al nou centre "Temps de Cavalls" hi trobarem un centre terapèutic holistic, que vol dit això, un centre on a part de teràpia assistida en cavalls i contacte amb la natura es busca sanar a la persona de forma integral. Oferim diferents serveis des de ioga, coaching, sessions gripals per empreses, retirs espirituals. Oferim un caràcter més polivalent dels serveis que realitzavem fins ara. Ens enfocarem també al creixement personal....és important trobar-se bé físicament per trobar-se bé espiritualment i aquestes disciplines ens ajudaran.

Li demanem a Pere Clotet com és defineix com a psicòleg amb totes les branques que la disciplina ofereix. " Em defineixo com un psicòleg humanista tot i que sóc bastant eclèctic. Hi ha dies que segons la patologia que tens al davant has de ser més conductual pur, però entenc la psicologia i els problemes com un desenvolupament de la persona i un creixement personal i espiritual al llarg de la vida. Gràcies als problemes als que ens enfrontem creixem com a persones.

Els cavalls ens ajuden a comprendre que tot necessita el seu temps, la seva cocció, la seua maduració, per tal de que arribe a ser allò que ha de ser. Així doncs, el temps de cavall ens ajuda a prendre consciència  de la rapidesa i la immediates en la que vivim, i ens obrirà la porta a parar, a reflexionar, a respirar per tal de poder recuperar la calma interna.
Trobareu el contacte del psicòleg Pere Clotet i el seu equip a www.tempsdecavalls.com o a la consulta del Carrer Llarg de Sant Vicent, 1 de Ferreries, Tortosa i des d'allí buscar la teràpia més adequada a les vostres necessitats.