El Consell del Baix Ebre adequarà la seu comarcal per reduir al màxim el consum energètic

El Consell Comarcal del Baix Ebre rehabilitarà la seu comarcal per dotar l’edifici de les infraestructures necessàries per a reduir el consum energètic i fer-lo el màxim autosuficient possible.

Plaques Solars
Plaques Solars | Consell Comarcal del Baix Ebre
Aguaita.cat
31 de maig del 2022
Actualitzat a les 19:16h
ElConsellComarcaldelBaixEbrerehabilitarà la seu comarcal per dotar l’edifici de les infraestructures necessàries per a reduir el consumenergètic i fer-lo el màxim autosuficient possible. A més, es reformarà l’espai per corregir totes les deficiències que presenta actualment i millorar en seguretat, sostenibilitat, habitabilitat i digitalització. Un projecte que ha estat aprovat avui per la comissió de govern amb un pressupost global d’1,5 milions d’euros i que es dividix en dues fases, la primera de les quals amb un cost de 618.000euros es posarà en marxa enguany i es finançarà amb una subvenció del PlaÚnicd’ObresiServeis (PUOSC). En aquest sentit, la comissió de govern ha aprovat també la licitació d’esta primera part de l’obra.

“Executarem un projecte d’adequació de la seu comarcal per assolir un model energètic que redueixi les emissions contaminants, una actuació especialment necessària en un territori com les Terres de l’Ebre, un territori vulnerable i greument amenaçat pel canvi climàtic”, ha explicat el president del ConsellComarcaldelBaixEbre, XavierFaura.

Concretament, la primera fase de les obres incorporarà la renovació de la instal·lació solar fotovoltaica d’autoconsum de la seu; la instal·lació d’aïllament tèrmic a la façana exterior; la remodelació de les cobertes; l’adequació del saló de plens amb aïllament tèrmic i acústic i convertint-lo en un espai més versàtil i el tractament de les humitats a la planta baixa, entre altres actuacions. Pel que fa al termini d’execució d’aquesta actuació serà de 6 mesos.

En una fase posterior, l’obra es completarà amb la substitució de les lluminàries per unes altres amb més eficiència energètica, la substitució dels equips de climatització i de la xarxa de telecomunicacions, l’adequació de la instal·lació elèctrica i la substitució de la fossa sèptica per una estació de bombament d’aigües residuals. Per tal d’executar aquesta part de l’obra es sol·licitarà una subvenció del programa d’impuls a la rehabilitació d’edificis públics dels fonsNextGeneration.

Ofertapúblicad’ocupacióperal’estabilització 

D’altra banda, el ple del Consell Comarcal del Baix Ebre ha aprovat avui l’oferta pública d’ocupació per a l’estabilització de l’ocupació temporal, una oferta que s’empara en la llei 20/2021 de mesures urgents per la reducció de la temporalitat en l’ocupació pública.

Concretament, s’oferiran un total de 45 places pel sistema selectiu de concurs, a excepció d’una en què el procés selectiu serà de concurs-oposició. Quant a la publicació de la convocatòria per a la cobertura d’aquestes places haurà de ser abans del 31 de desembre del 2022 i la seua resolució abans del desembre del 2024.

Durant el plenari també s’ha aprovat el conveni a signar amb els ajuntaments de la comarca per a l’execució del programa Treball i Formació, així com l’aprovació de la transferència de 53.398 euros del departament d’Igualtat i Feminismes per al finançament de la prestació del servei de primera acollida a persones desplaçades de forma forçosa i de reforç del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD).

En el ple ordinari del mes de maig ha pres possessió del càrrec conseller comarcal del grup del PSC, el regidor de Deltebre Aleix Ferré, en substitució de Francesc Xavier Osorio.

Finalment, en l’apartat de les mocions s’ha aprovat la moció del grup comarcal de Junts per Catalunya de suport als jutges de pau. La moció expressa el suport a la tasca que realitzen els jutges i els jutjats de pau de forma eficient i eficaç, a favor de la proximitat de la justícia al territori i insta el govern de l’Estat i els grups parlamentaris a modificar la llei orgànica d’eficiència organització del servei públic de justícia per no suprimir els jutges de pau. La moció ha rebut els vots favorables dels consellers comarcals de Junts, Esquerra i Movem, mentre que els del PSC i Ciutadans s’hi han abstingut.