El reglament d'ús de la marca Ebrebiosfera, fins a finals d'any

Esta setmana s'han constituït els grups de treball, estructurats en cinc disciplines: Turisme, Patrimoni natural, Patrimoni cultural, Agrolimentari i Recerca

Redacció
24 de juliol del 2014
Esta setmana s'han constituït els grups de treball, estructurats en cinc disciplines.
Esta setmana s'han constituït els grups de treball, estructurats en cinc disciplines. | delegació del Govern
Esta setmana s'han constituït els grups de treball, estructurats en cinc disciplines. Foto: delegació del Govern

Ahir i avui s’han constituït els cinc grups de treball que conformen el Consell Consultiu de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l’Ebre. Uns grups de treball que, segons la nota de premsa emesa per la delegació del Govern ebrenc, han comptat amb la participació d’uns 150 representants dels diversos sectors socioeconòmics i del patrimoni natural i cultural de les comarques ebrenques, i que s’han estructurat en 5 disciplines: Turisme, Patrimoni natural, Patrimoni cultural, Agroalimentari i Recerca. L’objectiu dels grups de treball és fer seguiment del Pla d’Acció d’EbreBiosfera i impulsar les propostes per implementar la Reserva de la Biosfera a les Terres de l’Ebre.

Concretament, en estes primeres comissions de treball, celebrades a la Delegació del Govern, s’ha presentat l’estructura i model de governança de la Reserva de la Biosfera i s’han exposat els sis eixos que desenvoluparan el Pla d’Acció d’EbreBiosfera, per tal que tots els agents implicats concreten les accions que s’han d’implantar; els objectius a assolir amb cadascun d’estos eixos i les funcions que haurà de fer cada grup de treball. El Pla d’Acció d’EbreBiosfera ja compta amb el suport de la Fundació Biodiversidad del Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient.

Al mateix temps, en les comissions de treball també s’ha donat a conèixer l’estat actual els treballs que duu a terme el Comitè Avaluador de la Marca, qui s’encarrega de l’elaboració del Reglament d’ús de la marca EbreBiosfera. En este sentit, el Reglament i els annexos que recolliran els diversos productes, béns i serveis de les Terres de l’Ebre que es podran acollir i fer ús de la marca es troben gairebé enllestits, assegura la nota. “Així, en les properes sessions dels grups de treball s’exposarà el Reglament i annexos per tal que facen les aportacions i consideracions oportunes, amb l’objectiu que puga estar a punt abans de finalitzar l’any”, concreta.

Les comissions de treball han estat dirigides per Imma Juan, assessora en Polítiques Ambientals a les Terres de l’Ebre, i Josep Aragonès, director del Consorci Agroambiental de les Comarques del Baix Ebre i Montsià (CODE) i de l’Oficina Tècnica d’EbreBiosfera. També han comptat amb la presència del responsable de l’Oficina del delegat del Govern a les Terres de l’Ebre, Joan Pere Gómez.