Els Bombers donen per extingit l'incendi d'Ascó

El cos d'emergències mantenia des del matí, quan s'ha donat per controlat, vuit dotacions a la zona

L'incendi que s'ha declarat este dilluns a la tarda a la Serra de la Fatarella, al terme d'Ascó.
L'incendi que s'ha declarat este dilluns a la tarda a la Serra de la Fatarella, al terme d'Ascó. | Bombers
Aguaita.cat
30 de maig del 2022
Actualitzat el 31 de maig a les 19:51h
Els Bombers de la Generalitat han donat per extingit cap a dos quarts de sis de la tarda d'aquest dimarts l'incendi que es va declarar a Ascó aquest dilluns. El foc es va originar cap a tres quarts de cinc de la tarda en una zona propera al Castell d'Ascó i va quedar estabilitzat a primera hora de la nit. Durant tota la nit els Bombers hi han seguit treballant, i aquest matí l'han donat per controlat. Des d'aleshores vuit dotacions han continuat les tasques fins a l'extinció, i posteriorment s'han retirat de la zona. Les flames han afectat una zona d'unes dues hectàrees de terreny. En les tasques d'extinció hi van arribar a intervenir fins a 20 dotacions terrestres, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac.

ACTUALITZACIÓ9:46HORES

Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat l'incendi que es va declarar a Ascó aquest dilluns. El foc es va originar cap a tres quarts de cinc de la tarda en una zona propera al Castell d'Ascó i va quedar estabilitzat a primera hora de la nit. Les flames han afectat una zona d'unes dues hectàrees de terreny. En les tasques d'extinció hi van arribar a intervenir fins a 20 dotacions terrestres, dos helicòpters bombarders i quatre avions de vigilància i atac. Un cop controlat, els Bombers mantenen vuit dotacions a la zona.
 
ACTUALITZACIÓ21:00 HORES

Els Bombers han donat per estabilitzat poc abans de les nou de la nit el foc que des de tres quarts de cinc de la tarda crema en una zona propera al Castell d'Ascó, al municipi d'Ascó. Durant les tasques d'extinció el cos d'emergències ha ampliat de forma gradual les dotacions per atacar les flames amb contundència. Així hi ha arribat a haver una vintena de dotacions terrestres, 2 helicòpters bombarders i 4 avions de vigilància i atac. Poc després de les vuit del vespre els mitjans aeris s'han retirat, atès que el perímetre ja no creixia i els efectius sobre el terreny treballaven per acabar de tancar-lo. La zona de l'incendi afecta unes 2 hectàrees de terreny segons els càlculs dels Bombers.

17:00 hores

Dotze dotacions terrestres, dos helicòpters i dos avions de vigilància i atac dels Bombers de la Generalitat s’han activat esta tarda per intentar sufocar un incendi que s’ha declarat en una zona forestal de la Serra de la Fatarella propera al castell d’Ascó i dins este terme municipal.
Els Bombers han rebut l’avís minuts abans de les 17.00 hores, quan han activat vuit dotacions terrestres amb GRAF i dos helicòpters bombarders, un dispositiu que més tard s’ha ampliat. Segons les últimes informacions dels Bombers, el foc ha perdut intensitat tot i que a la zona hi bufa la garbinada, però continua actiu i han localitzat alguns focus secundari. L’alcalde de Flix, Francesc Barbero, ha apuntat que han activat la prealerta del Pla d’Incendis Municipals.

El director territorial d'Interior, Miquel Alonso, ha demanat "precaució" i allunyar-se de la zona a aquells que hi siguen a prop.

Segons les dades provisionals dels Agents Rurals, l'incendi forestal afecta una superfície aproximada d'unes 2 hectàrees.