L’Ajuntament de Deltebre seguix enllestint el nucli de Riumar per a la temporada d’estiu

Les obres de millora volen fomentar la desestacionaliztació del turisme a Riumar

Passeig Marítim de Riumar
Passeig Marítim de Riumar | Ajuntament de Deltebre
Aguaita.cat
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 12:12h
Més enllà de les inversions que s’estan executant al casc urbà de Deltebre, a hores d’ara també es realitzen diferents obres de millora i de manteniment a Riumar encaminades a seguir projectant el nucli com un pol d’atracció turística i fomentarladesestacionaliztaciódelturisme.

L’alcaldedeDeltebre, LluísSoler, ha posat en valor “tota l’acció de Govern que hem efectuat durant tots aquests anys al nucli de Riumar i que ens ha permès millorar les infraestructures i els serveis, de manera que avui Riumar és un nucli que desperta orgull i que atrau més visitants any rere any, i que camina cap a la desestacionaliztació del turisme”.

En este sentit, la darrera setmana es van iniciar les obres de la primera fase del projecte d’enjardinament dels espaisverds de Riumar, la qual s’està duent a terme a l’encreuament entre el carrer CollVerd i el PasseigMarítimdeRiumar i s’eleva als 154.146€. L’actuació s’executa en una superfície de 4.300m2  i permet resoldre, per una banda, l’accessibilitat dels veïns i veïnes a les seves cases i la regulació de la mobilitat i, per altra banda, permet crear un nou espai de trobada amb palmeres, pins, mobiliari urbà i il·luminació.

Paral·lelament, també s’estan executant els treballs de renovació i ampliació del carril bici del Passeig Marítim, el qual s’estendrà al carrer Polla d’Aigua per així traçar una anella de circulació que permeti connectar l’entrada de Riumar amb la desembocadura, amb una inversió de 52.000€. Paral·lelament, en breu també s’ampliarà l’enllumenat al carrer Polla d’Aigua i a l’Àliga Pescatera, amb 10 nous punts de llum, i també es canviaran a LED les llumeneres del Passeig Marítim, una actuació que superarà els 67.000€.

A tot això, també cal destacar que en les properes setmanes es realitzarà el tractament de totes les passarel·les d’accés a la platja, i es realitzaran treballs de pintura i manteniment al Zigurat, al Mirador, a les pèrgoles de la platja i la reparació i pintura de les lletres gegants de Riumar.  Esta actuació, que té un cost de 37.268€, té una subvenció del departamentd’AccióClimàtica de 27.797€.

En esta mateixa línia, també es canviaran totes les dutxes de la platjadeRiumar, una acció valorada en més de 15.000€, i es realitzaran treballs de pintura a la senyalització horitzontal de les vies públiques.

Finalment, des de fa unes setmanes s’estan duent a terme els treballs d’adequació de les voreres del carrer Àliga Pescatera, amb l’objectiu de millorar l’accessibilitat i suprimir barreres arquitectòniques. Esta actuació, que finalitzarà en breu, ha suposat un cost de 13.365€.