Remsa ajuda a visibilitzar el dol perinatal distribuïnt el conte ‘La màgia de Jan’ als seus usuaris

L’autora del llibre, Imma Reverté, reivindica més atenció i drets per les famílies que han perdut un fill prematurament

Imma Reverté és autora del llibre 'La Màgia de Jan'
Imma Reverté és autora del llibre 'La Màgia de Jan' | Cedida
Aguaita.cat
27 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:49h
L’Empresa Remsa ha engegat una col·laboració amb l'autora del conte 'La màgia de Jan', Imma Reverté, per tal de donar més visibilitat als casos de morts gestacionals i perinatals, i acompanyar a les famílies que han perdut un nadó prematurament. Remsa distribuirà de forma gratuïta entre els seus usuaris i entre els participants dels grups de dol perinatal, exemplars d'aquest conte il·lustrat que explica la història personal de Reverté, que va donar llum a un nadó sense vida fa quatre anys.

El dol perinatal o gestacional és un tipus de dol poc reconegut socialment. En primer lloc, perquè encara és un tabú a la societat i també entre les mateixes famílies, que sovint no troben suficient suport; i en segon lloc, perquè a efectes administratius, els nadons que moren abans de nàixer no consten al registre civil ni als llibres de família.

"El llibre 'La màgia de Jan' vol ser una ajuda a altres mares i pares que han perdut un nadó abans o pocs dies després de nàixer", afirma l'autora Imma Reverté. Però també és una forma de reivindicar més atenció cap aquests casos: "Les mares que hem perdut els nostres fills volem que siguin reconeguts com a fills al llibre de família. Avui dia no són reconeguts com a tals i no se'ls hi dona la importància que mereixen".

'La màgia de Jan' és una de les últimes iniciatives que s'han engegat per donar visibilitat a este fet a les Terres de l'Ebre darrerament. Com els grups de dol perinatal que ofereix Remsa, amb sessions grupals assistides pels nostres psicòlegs especialistes.

El projecte d'Imma Reverté comença quan els xiquets i xiquetes de la mateixa quinta del seu fill Jan van fer la seua primera orla de classe. Altres mares van tenir la iniciativa d'incloure el Jan a l'orla representat com una papallona. Quan una de les xiquetes de la classe va preguntar a la seua mare perquè el Jan era una papallona, Reverté va sentir que necessitava contar la seua història com un conte. Al projecte es va afegir la seva amiga i dissenyadora gràfica Maria Valls, que s'ha encarregat de les il·lustracions.