L'Ajuntament de Deltebre compra l'antic cinema Rialto i el convertirà en un teatre auditori

El consistori l'adquirix per 185.000 euros i el rehabilitarà

L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha anunciat l’adquisició de l’antic Cinema Rialto.
L’alcalde de Deltebre, Lluís Soler, ha anunciat l’adquisició de l’antic Cinema Rialto. | Cedida
Redacció
25 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:35h
L'Ajuntament de Deltebre ha adquirit l'antic cinema Rialto, que rehabilitarà i convertirà en el teatre auditori de la localitat. El cinema es estar actiu de 1949 fins el 1983, té 1.712 metres quadrats i el consistori l'ha comprat per 185.000 euros. El nou equipament permetrà donar cobertura al nucli dels Hortets, que ara no té cap espai per fer actes. "Volem convertir el cinema Rialto en un referent cultural del territori", ha dit l'alcalde Lluís Soler. L'equipament és un dels quatre cinemes que ha tingut la localitat al llarg de la seua història (Rialto, Coliseum, Metgessa i Montecarlo) i era un punt de trobada per als veïns de La Cava i de Jesús i Maria.

En el marc de la seva futura rehabilitació, la façana principal es recrearà al carrer Doctor Joan Bonet, on s’accedirà i s’habilitarà un pas de vianants i un espai  d’aparcament.    

Soler ha agraït la voluntat de la família de posar a disposició municipal, i del veïnat, un equipament històric i cultural. 

En la sessió plenària d’este dimecres, que es celebrarà en format telemàtic, també es durà a  aprovació l’inici de la licitació de les obres de la primera fase i de la primera etapa del Passeig del  Carrilet amb l’acondicionament i millora del desaigüe del Préstamo, així com també la modificació i  regularització de la plantilla de personal de l’Ajuntament de Deltebre arran de la darrera normativa de  l’Estat.