L'11a UltraEbre Swim Marathon recorrerà l'Ebre de Tivenys a Amposta

L'organització de la prova vol donar visibilitat a la Fundació Miquel Valls en lluita contra l'esclerosi lateral amiotròfica, ELA, amb la qual col.labora

Presentació de la cursa de natació pel riu Ebre , a Amposta
Presentació de la cursa de natació pel riu Ebre , a Amposta | Cedida
Aguaita.cat
24 de maig del 2022
Actualitzat a la 13:08h
El pròxim 9 de juliol se celebrarà l'11a edició de l'UltraEbre Swim Marathon 2022, una de les proves pìonera de natació d'ultrafons i referent de la natació de llarga distància - 30.830 metres - que recorrerà el riu Ebre entre l'embarcador de Tivenys i el del Club Nàutic Amposta.

Este 17 de maig, el representant territorial de l'Esport de les Terres de l'Ebre, Joan Barberà, juntament amb l'alcalde de Tivenys, Eladi Galbe; els regidors d'Amposta, d'Esports Marc Fornós, i de Promoció i Turisme Esportiu, Iris Castell; el director de la Cursa, Lluís Saura i la nadadora ebrenca, Cristina Vallespí, han presentat l'edició d'este 2022, que comptarà amb la modalitat individual i per parelles, i inclou el Premi 'Tragamilles' Jordi Cervera amb la participació del total dels participants a l'UltraEbre.

L'organització preveu que els participants vagin acompanyats en tot moment per un caiaquista des del punt d'avituallament en el format d'autosuficiència. Així es fomenta el treball en equip, ja que el caiaquista a més d'avituallar, guia i anima els seus nedadors i nedadors d'equip. A més a més, la prova s'ha plantejat com un esdeveniment de més d'un dia, per tal que els participants s'aclimaten al territori, concretin els darrers detalls i aprofitin per gaudir de les Terres de l'Ebre com un entorn incomparable per practir esport i gaudir dels atractius culturals, històrics, gastronòmics i paisatgístics ebrencs.

El representat territorial de l'Esport de les Terres de l'Ebre mostrava la satisfacció de la Secretària General de l'Esport i l'Activitat Física i del Consell Català de l'Esport per comptar amb un prova única, pionera i un referent entre les curses de natació de llarga distància a l'Ebre. En este sentit, Joan Barberà destacava que "una prova pel riu Ebre, en un entorn ambientalment privilegiat és gairebé exclusiu per això apostem per potenciar aquests esdeveniments i lligar-los als valors de la Reserva de la Biosfera de les Terres de l'Ebre, que ens han de convertir en un focus esportiu envejable".

L'organització de la prova, com cada any, vol donar visibilitat i solidaritat a la Fundació Miquel Valls en lluita contra l'ELA, esclerosi lateral amiotròfica, una malaltia degenerativa en que la persona va perdent progressivament la mobilitat i perd la mobilitat a causa de l'atròfia muscular. A les Terres de l'Ebre la Fundació hi té una delegació.