El Consell de la Terra Alta amplia el servei municipal de suport a la pagesia a tota la comarca

El Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament de Batea han signat un conveni pel qual el servei d’assessorament integral de la pagesia que el consistori oferia al seu municipi s’ampliarà a la resta de poblacions

Signatura del conveni entre el Consell Comarcal de la Terra Alta i l'Ajuntament de Batea en suport a la pagesia
Signatura del conveni entre el Consell Comarcal de la Terra Alta i l'Ajuntament de Batea en suport a la pagesia | Consell Comarcal de la Terra Alta
Aguaita.cat
23 de maig del 2022
Actualitzat a les 11:10h
El Consell Comarcal de la Terra Alta i l’Ajuntament de Batea han signat avui un conveni pel qual el servei d’assessorament integral de la pagesia que el consistori oferia al seu municipi s’ampliarà a la resta de poblacions terraltines gràcies a la participació de l’ens comarcal.

El servei que oferia fins ara l’Ajuntament de Batea consistia en la tramitació de les sol·licituds d’arrencada i plantacions de vinya, les modificacions al Registre Vitivinícola de Catalunya, les altes i baixes de vehicles agrícoles al Registre Oficial de Maquinària Agrícola, les cites de ITV i ITEAF, les inspeccions d’atomitzadors i d’altres tipus de maquinària agrícola, i els permisos de crema. A més, també assegurava la tramitació davant del registre general de la Generalitat de Catalunya de les instàncies corresponents dels serveis tramitats, al mateix temps que funcionava com a mecanisme d’assessorament en la realització de canvis de cultius i límits al cadastre.

L’acord amb el Consell Comarcal de la Terra Alta permetrà a partir d’ara ampliar aquest servei a la resta de municipis de la comarca. La col·laboració de l’ens comarcal amb l’Ajuntament també servirà per assegurar el funcionament d’aquest servei que, a més, ampliarà amb tasques com les tramitacions relacionades amb altres cultius (oliveres, fruita seca, etc.) i la ramaderia, així com tramitacions vinculades al maneig de plagues (planificació i instal·lació en finques del trampeig, estacions meteorològiques, visites en finca per conèixer-ne el seu estat i les gestions realitzades en la instal·lació del trampeig, identificació dels graus d’afectació de plagues i gestió d’avisos als productors). El servei, a més, també s’ampliarà amb l’assessorament a la pagesia en qualsevol altre assumpte relacionat amb la seva activitat.

El Consell Comarcal de la Terra Alta es compromet amb aquest acord a proporcionar eines digitals i informàtiques vinculades a aquesta administració per a la gestió del servei. L’ens també aporta 30.000 euros per al manteniment del servei, que passa a anomenar-se de Suport a la Pagesia de la Terra Alta. Per la seua banda, l’Ajuntament de Batea tramitarà una memòria amb la descripció de les accions aportades a terme durant l’any perquè quedin registrades.

El servei municipal d’assessorament integral a la pagesia s’havia ofert fins ara en un local del carrer Major número 27, segona planta, de Batea. Arran de la signatura del conveni, l’Ajuntament de Batea, titular d’aquest servei, i amb motiu de la seva ampliació a la resta de municipis de la comarca, es compromet a prestar-lo de forma itinerant, en el cas que sigui necessari.

El conveni de col·laboració entre les dues administracions tindrà una vigència anual prorrogable a petició de les parts, amb un termini màxim de quatre anualitats. Per assegurar el bon funcionament del servei, el Consell Comarcal i l’Ajuntament de Batea han anunciat la creació d’una comissió de seguiment de les actuacions que s’hi portin a terme.