Xavier Faura: «Esquerra és l’alternativa real de govern a l’Ajuntament per transformar Tortosa»

Oriol Junqueras ha acompanyat este dissabte el cap de llista d’ERC a Tortosa per a les eleccions municipals de 2023

Aguaita.cat
22 de maig del 2022
Actualitzat a les 9:59h
Presentació de la candidatura de Xavier Faura com alcaldable de Tortosa en les eleccions del 2023 amb el suport d'Oriol Junqueras
Presentació de la candidatura de Xavier Faura com alcaldable de Tortosa en les eleccions del 2023 amb el suport d'Oriol Junqueras | Cedida
El president d’Esquerra Republicana, OriolJunqueras, haacompanyat este dissabte el capdellistad’ERCaTortosa per a les eleccionsmunicipals de 2023, XavierFaura, en la seua presentació pública. Faura, que actualment presidix el ConsellComarcaldelBaixEbre i el COPATE i és regidordelgruprepublicà, repetix com a candidat.

"Esquerra és l’alternativa real de govern a l’Ajuntament, volemtransformarTortosa en una ciutat amable per millorar la qualitat de vida dels tortosins, tortosines i veïns i veïnes de Campredó, Jesús, Bítem, elsReguersiVinallop”, ha dit Faura. Per la seua banda, Junqueras ha destacat l’oportunitat de “construir uns Tortosa que mire amb orgull el seu futur i el passat pel qual tantes vegades ha combatut”. “Una Tortosa orgullosa de ser capital de les Terres de l’Ebre, orgullosa de la realitat que l’envolta que ja és majoritàriament republicana”, ha manifestat el president d’Esquerra.
 

La proposta de Faura pretén millorar la qualitat de vida dels tortosins, tortosines i veïns i veïnes de Campredó, Jesús, Bítem, els Reguers i Vinallop. A la foto amb la cap de llista dels Reguers, Yolanda Calau. Foto: Cedida


Més d’un centenar de persones han assistit a la presentació oficial del candidat d’ERC a l’alcaldia de Tortosa, Xavier Faura. Un acte públic amb el lema 'EscrivimlaTortosarepublicanadelfutur', que ha tingut lloc a la plaçaBarcelona, hapresentat la coordinadoraterritoriald’IgualtatiFeminismes, MarLleixà i ha comptat amb la participació del president del partit, Oriol Junqueras.

Faura ha reivindicat la necessitat de “transformar” Tortosa per fer-la una ciutat més “amable”. “Una ciutat feta i pensada per a les persones que hi viuen i atractiva com a lloc de residència per a la gent de fora. Un municipi de valors republicans, una Tortosa més feminista, més social, més verda, més democràtica i econòmicament més pròspera”, ha dit l’alcaldable d’Esquerra.

El cap de llista d’ERC ha detallat quins seran els principals eixos del seu programa i que implicaran fomentar la corresponsabilitat amb les cures i la millora de la gestió de l’ús del temps; polítiques d’ajuts socials des de l’escola bressol fins a la inserció laboral; l’accés a l’habitatge amb un pla per joves i un pla d’habitatge social; l’ampliació i connexió dels carrils bici; la creació de comunitats energètiques; la potenciació del comerç, del turisme i de la marcaTerresdel’Ebre, ReservadelaBiosfera, així com recuperar el paperdecapital “real” i “efectiva” de les Terresdel’Ebre. “Som l’única força política capaç de generar grans consensos per fer avançar la ciutat”, ha dit Faura.

Junqueras ha fet èmfasi en la necessitat que Tortosa siga una ciutat més “ambiciosa”. “Aquesta ciutat ha de liderar les Terres de l’Ebre, ha de tenir ambició en l’àmbit de la cultura, de l’ensenyament, en tots els àmbits econòmics, perquè aquestes terres seran més fortes amb Tortosa i Tortosa necessita el conjunt de les Terres de l’Ebre”, ha assenyalat el president del partit.

També ha fet una crida al consens per defensar la llengua. “Reclamem a tothom que actuï en responsabilitat, amb generositat i deixen de mirar interessos partidistes, que posen la llengua, el país, el riu i la república per davant de tot”, ha manifestat Junqueras.

Finalment, el president d’Esquerra Republicana ha reivindicat la defensa de la democràcia que han fet dirigents republicans que han estat empresonats o exiliats, mentre que a la contrapart “s’han d’empassar com algú que ha robat durant dècades milions i milions d’euros es passeja sense haver de donar explicacions a ningú”. “Nosaltres ens sentim orgullosos de defensar la democràcia i segur que pel camí de la democràcia construirem una Tortosa republicana i una Catalunya independent”, ha conclòs.