La Ràpita inicia el cicle de conferències de les aules d’extensió universitària per a la gent gran

La URV, dins la seua política de participació cívica, vol ajudar a donar una alternativa al temps de lleure a la gent gran amb formació sobre diverses temàtiques

Aula d'Extensió Universitària de la Ràpita
Aula d'Extensió Universitària de la Ràpita | Ajuntament de la Ràpita
Aguaita.cat
17 de maig del 2022
Actualitzat a les 20:31h
Torna a la Ràpita el cicle de conferències de les aules d’extensió universitària per a la gent gran. Este projecte impulsat per la Universitat Rovira i Virgili, amb l’Ajuntament de la Ràpita, comprèn un total de set xerrades obertes a totes les persones a partir de 55 anys. La matrícula està oberta i té un cost de 35 euros. Per tal de formalitzar-la, cal adreçar la butlleta d’inscripció i el comprovant bancari del pagament de la matrícula al Col·legi Sagrada Família.

La regidora de Polítiques Socials i Igualtat, Oona Tomàs, destaca que “formar part d’aquest projecte social, en què tothom hi té cabuda, ens permet oferir a la gent gran una ampliació de coneixements sobre diversos temes que els generen interès, com pot ser la cuina, la història, les emocions o la història d’algunes dones com Frida Kahlo o Marie Curie”.

Les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran és un projecte social engegat per les principals universitats catalanes que busca donar una sortida a les inquietuds culturals de la població d’un territori. La URV, dins la seva política de participació cívica, vol ajudar a donar una alternativa al temps de lleure dels principals implicats i protagonistes de la iniciativa.

El cicle de conferències començarà el dijous 19 de maig amb la primera xerrada ‘Frida Kahlo: entre el dolor i la passió’, a càrrec de M. Isabel Miró. El 16 de juny, Vanessa Troncho serà l’encarregada de presentar ‘Des del negrito del ColaCao a la boina Wi-fi de Campofrío. L’evolució publicitària des dels anys 50 fins avui’; i el 14 de juliol, Josep Antoni Collazos exposarà ‘El camí de sirga al llarg de la història’. La programació segueix el 15 de setembre amb ‘Marie Curie, una dona avançada al seu temps’, a càrrec de Carme Aguilar; el 13 d’octubre, ‘Com podem millorar la nostra Cuina?’, a càrrec d’Eva Benet; i el 17 de novembre, ‘El carlisme a la Ràpita’, a càrrec de Josep Pitarch. Finalitzarà el cicle, amb la conferència de Yolanda Ruiz qui presentarà ‘Emocions i tercera edat’.