Segon soldat identificat entre les restes exhumades de la fossa de Móra d'Ebre

La consellera de Justícia retornarà les restes del soldat republicà a la seua família en una cerimònia este diumenge al cementiri de Montjuïc

Imatge d'arxiu de les exhumacions a la fossa de Santa Magdalena.
Imatge d'arxiu de les exhumacions a la fossa de Santa Magdalena. | Cedida
Redacció
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 16:13h
El departament de Justícia ha informat de la identificació d'un segon soldat entre les restes exhumades a la fossa del Mas de Santa Magdalena, a Móra d'Ebre. Es tracta de Josep Aubeso Rovira, el qual va ser mobilitzat per l’exèrcit republicà i va desaparèixer a la Batalla de l’Ebre. Constava a la llibreta del doctor Gras. Este document va ajudar a localitzar la fossa més gran que s’ha obert fins ara a Catalunya.

La consellera de Justícia, Lourdes Ciuró i Buldó, lliurarà a la família les restes en una cerimònia el proper diumenge al cementiri de Montjuïc (Barcelona).

El passat 27 de març el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera Lourdes Ciuró van formalitzar el lliurament a la família de les restes del primer identificat: Andreu Flores i Flores, al cementiri d’Arenys de Munt.

Entre el desembre de 2020 i el juliol de 2021 a la fossa del Mas de Santa Magdalena es van recuperar 177 individus i 9 amputacions. Les actuacions van formar part del Pla de fosses 2020-2021, executat pel Departament de Justícia mitjançant la Direcció General de Memòria Democràtica.