Hydra, el primer congrés de la transició energètica de Catalunya, es farà a Móra la Nova

Hydra, el primer congrés de la transició energètica a Tarragona, s’estrena a Móra la Nova els propers 10 i 11 de juny

Hydra és el primer congrés de Transició Energètica de Catalunya i tindrà lloc a Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre
Hydra és el primer congrés de Transició Energètica de Catalunya i tindrà lloc a Móra d'Ebre, a la Ribera d'Ebre | Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Aguaita.cat
05 de maig del 2022
Actualitzat a les 10:35h
L’AjuntamentdeMóralaNova i el GrupdeGestorsEnergètics presenten la primeraedició d’Hydra, el congréssobrela transicióenergètica a Tarragona i lesTerres de l'Ebre, que se celebrarà els propers 10 i 11dejuny.

El congrés té com a objectiu analitzar, debatre i donar eines per a la definició d’un nou model energètic a la demarcació de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

En un moment on la Ribera d’Ebre i altres comarques necessiten una reconversió del model, Hydra abordarà les possibilitats de
la transició energètica en clau de sostenibilitat, però també de competitivitat industrial per revitalitzar el conjunt del territori.

Tarragona i l'Ebre són actualment, responsable de més del 50% de la producció d’energia de Catalunya. És així com, la transició energètica es contempla com una oportunitat perquè hi hagi un equilibri territorial a Catalunya quant a la producció d’energia.

Parlar de la transició energètica de Tarragona i l'Ebre portarà a analitzar i replantejar el model energètic de tot el país.

Analitzar, debatre i donar eines per definir un nou model energètic.

La sessió de matí del divendres 10 de juny generarà debat entorn una de les grans qüestions que cal resoldre: quin és el modelenergèticqueCatalunyanecessita? Es tractarà a partir de la descarbonització, la implementació de les energiesrenovables i la producciód’hidrogen. La segona part, molt més específica, tractarà com optimitzar els recursosenergètics en el sector industrial i agrícola.

Quan a la sessió de tarda, abordarà l’eficiènciaenergètica en el comerç, la indústria i en l’àmbitdomèstic, i també el paper essencial de la mobilitat en la definició del model de la transició energètica.

El dissabte s’oferiran una sèrie d’activitats de caràcter lúdic adreçades al públic general que permetran conèixer l’entorn natural i en definitiva la potencialitat del territori alhora que conscienciar a la ciutadania de que siguen part activa amb el compromís mediambiental.

Es complementarà amb la presènciad’expositors del sector de la gestió energètica, del consum eficient d’energia, de l’autoconsum fotovoltaic i de la mobilitat sostenible.

El congrés es celebrarà al Casal Municipal de Móra la Nova. Plaça de l’església, 43770 Móra la Nova, Tarragona.