Creu Roja inicia la selecció per cobrir 86 places de salvament i socorrisme a les platges de Tarragona i l'Ebre

Un total de 250 persones s’han inscrit a l’oferta de Creu Roja per entrar al servei de platges

Imatge d'un socorrista, a la platja de l'Arrabassada de Tarragona.
Imatge d'un socorrista, a la platja de l'Arrabassada de Tarragona. | ACN
Redacció
28 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:55h
La Creu Roja convoca el procés de selecció de socorristes per a platges de la província de Tarragona i l'Ebre per a la temporada d’estiu 2022. Enguany s’oferten un total de 86 places en el conjunt de la demarcació, de les quals 70 són per al lloc de socorrista aquàtic, 8 per al de patró d’embarcació i 8 per a d’altres posicions de suport (com ara Tècnics d’Emergències Sanitàries, logístes, operadors de comunicacions i coordinadors).

El procés de selecció que han de passar els aspirants consistix en dos fases: una prova teòrica eliminatòria, duta a terme este el 28 d’abril de manera online, i una altra de pràctica, prevista per al 30 d’abril a la platja de l’Arrabassada. En esta darrera, a la que només hi accediran les persones que hagen aprovat la part teòrica, es farà una prova de Suport Vital Bàsic Instrumentalitzat i una prova d’aptituds físiques, que consistirà en córrer 200 metres per la sorra, nedar 400 metres al mar i córrer 100 metres més a la sorra, amb un temps màxim de 20 minuts. A banda, també es farà una entrevista personal i es valorarà l’experiència professional prèvia.

A diferència dels darrers dos anys, en que les proves es van efectuar de manera individual a causa de la COVID-19, es recupera el format grupal (de 10 aspirants per tanda) per a les proves físiques del dia 30. Per poder accedir al procés de selecció, els candidats han de complir una sèrie de requisits, com són: tenir el graduat en ESO, disposar de la titulació de socorrista aquàtic exigida per la normativa, estar inscrit al Registre Oficial de Professionals de l'Esport de Catalunya (ROPEC) i estar autoritzat per a l'ús de desfibril·ladors externs (DEA). Pel que fa al lloc de patró, a més, cal disposar de titulació per al govern d’embarcacions (mínim PNB) i de formació en govern d’embarcacions de rescat