El millor pa de Sant Jordi de Catalunya és el de Pau Carranza, de la pastisseria Larrosa de Flix

Una quarentena de forners professionals han participat en esta cinquena edició del concurs

Pau Carranza, guanyador del millor pa de Sant Jordi 2022.
Pau Carranza, guanyador del millor pa de Sant Jordi 2022. | Cedida
Redacció
21 d'abril del 2022
Actualitzat a les 21:22h
Pau Carranza, de la Pastisseria Larrosa de Flix, ha guanyat la 5ª edició del concurs del Millor Pa de Sant Jordi de Catalunya 2022. El guardó s'ha atornat en un acte celebrat a l’estació del Nord de Barcelona. Un pa que s’inspira en els colors de la senyera i que ha estat elaborat amb la farina Mestral a partir del blat de Coperal, a Santa Coloma de Queralt, transformat a la Farinera Poquet d’Ascó, també amb sobrassada de Mallorca, formatge emmental i nous.

El concurs comptava amb dos modalitats, la dedicada als professionals i la d’alumnes de les escoles de forners i pastisseria i en l’apartat professional hi havia com a novetat el lliurament del premi Eduard Crespo, creador del pa de Sant Jordi l’any 1988, que també ha recaigut a Pau Carranza com a guanyador del concurs.

Una quarantena de forners professionals han participat en esta edició, amb un jurat format per professors de les escoles més importants del territori català, que ha valorat l’aspecte exterior, el dibuix de les barres, el sabor, la qualitat dels ingredients o la textura, entre altres aspectes.

El segon lloc d’este concurs que organitza l’obra social Ernest Verdaguer de la Plataforma Panàtics, amb el suport del Gremi de Flaquers de Barcelona, ha estat enguany per a David Hernández, de Montserrat Forners, i en tercer per a Emili Feliu, del Forn Sant Josep, de Barcelona.