El fort episodi de pluja previst s'ha iniciat esta tarde a les Terres de l'Ebre

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya a les 18:00 hores la pluja ha deixat 29 l/m2 a l'Ametlla de Mar, 28 als Alfacs, 27 a Horta de Sant Joan, 21 a Amposta, 34 a Ulldecona, 28.6 a Tortosa i 46.3 a Roquetes

Temporal i fort onatge a la Platja de la Marquesa, a Deltebre
Temporal i fort onatge a la Platja de la Marquesa, a Deltebre | Joel Durà i Serral
Aguaita.cat
20 d'abril del 2022
Actualitzat a les 20:16h
El fort espisodi de pluges previstes s'han iniciat a les Terres de l'Ebre durant esta tarde.
Es preveu que les precipitacions continuaran durant tot el vespre  i la nit. Segons dades del Meteocat, a les 18:00 hores la pluja ja ha deixat  29 l/m² a l'Ametlla de Mar, 28 als Alfacs, 27 a Horta de Sant Joan, 21 a Amposta, 34 a Ulldecona , 28.6  a Tortosa o els 46.3 a  Roquetes, on a més el  Cim del Mont Caro ha quedat emblanquinat.
 
Les  previsions apunten que fins demà al matí s'acumularan quantitats de més de 70 o 80 l/m² en punts del Montsià, el Baix Ebre la Terra Alta . 
  
Protecció Civil ha activat este matí  l'alerta del Pla especial d'emergències per inundacions de Catalunya (Inuncat) per l'episodi de pluja previst al sud de Catalunya entre este dimecres i dijous al matí.
 
Les precipitacions més intenses s'esperen este dimecres a les Terres de l'Ebre i es podran acumular quantitats de precipitació que podrien superar els 100 litres per metre quadrat 
en 24 hores a les comarques del sud de Catalunya.

Segons la darrera actualització, s'ha incrementat la probabilitat al Montsià, el Baix Ebre, la Terra Alta, la Ribera d'Ebre i el Baix Camp. A més, s'hi han afegit el Priorat i l'Alt Empordà.
En relació a l’estat de la mar, durant el dimecres les onades afectaran el litoral des del Barcelonès fins al Montsià. A partir de la matinada de dijous, el fenomen es limitarà al litoral de l’Alt i Baix Empordà fins al final de la tarda. L’onatge serà amb mar de fons de component est i s’esperen onades que podran superar els 2,5 metres d’altura.

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya CECAT de Protecció Civil ha fet arribar aquest avís a tots els municipis afectats i ha demanat que es faci el tancament preventiu de tots els guals i punts inundables que hi haja a cada població.