Ebre Lumen torna per convertir la Ribera d'Ebre en un pol artístic i d'atracció turística

La segona edició del festival de videomapping i natura se celebrarà en dotze municipis

El videomapping que es va fer el passat cap de setmana a Miravet, en l'estrena del festival Ebre Lumen.
El videomapping que es va fer el passat cap de setmana a Miravet, en l'estrena del festival Ebre Lumen. | Cedida a ACN/Francesc Biset
Aguaita.cat
20 d'abril del 2022
Actualitzat a les 17:10h
 L'EbreLumen torna per convertir la Riberad'Ebre en un pol artístic i d'atracció turístic entre el 22 d'abril i el 3 de juny. La segona edició del certamen s'organitzarà en dotzemunicipisdelacomarca i vol superar els 1.500 espectadors assolits l'any passat. La singularitat d'Ebre Lumen recau en el fet que les projeccionsde 'mapping' es fan sobre el patrimoninatural i arquitectònicfluviallligatalriuEbre. Enguany, es projectaran dos 'videomappings' per setmana —un en divendres i l'altre en dissabte-, en espais naturals singulars de les poblacions d'Ascó, Flix, Garcia, Ginestar, laSerrad'Almos, Mórad'Ebre, MóralaNova, Miravet, Riba-rojad'Ebre, Tivissa, laTorredel'Espanyol i Vinebre.
En esta segona edició, també es podran veure obres de creatius visuals de Catalunya, l'Estat Espanyol i de països com Brasil, Colòmbia o Itàlia. La presidenta del ConsellComarcaldelaRiberad'Ebre, GemmaCarim, ha explicat que la primera edició va estar condicionada per les limitacions d'aforament i el compliment del confinament comarcal per a la situació de pandèmia. Per això, ha assenyalat, que en esta ocasió es tornaran a projectar en les mateixes localitzacions els 'videomappings' de l'any passat.