Comencen les preinscripcions a les escoles de música de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa

Les famílies interessades podran efectuar els tràmits del 19 d’abril al 16 de maig per al curs que arrencarà al setembre

1200_1650384400thumbnail__Conservatori_13
1200_1650384400thumbnail__Conservatori_13 | Cedida
Redacció
19 d'abril del 2022
Actualitzat a les 18:07h
Les escoles de música de la Diputació a Reus, Tarragona i Tortosa obren este dimarts 19 d’abril el període de preinscripcions per al proper curs 2022/2023. Els tràmits s’hauran de realitzar telemàticament a les webs dels centres abans del 16 de maig. També es podran efectuar presencialment, demanant cita prèvia a cada centre.

Els tres centres d’ensenyament musical de la Diputació oferixen una formació musical pensada per gaudir de la música de forma individual i en grup des de la pràctica vivencial i també amb el reforç teòric. Els estudis que s’impartixen en el marc de l’escola s’adrecen a infants a partir de 5 anys i permeten entrar en contacte amb la música des de ben petits  amb un aprenentatge molt pràctic. Un cop finalitzat el nivell elemental, l’alumnat té l'opció de continuar amb els estudis professionals de música al mateix centre on s’ha iniciat.

Les preinscripcions que s’obren dimarts 19 d’abril són per a l’oferta d’escola per al proper curs 22/23, amb places per als programes de Sensibilització, Iniciació, Bàsic 1 i 2 i Avançat 1, 2 i 3, és a dir, per a nens i nenes de 5 a 12 anys. Les famílies interessades hauran de realitzar els tràmits de forma telemàtica a les webs dels centres, mitjançant un formulari web específic. També es podran realitzar presencialment a cada centre demanant cita prèvia a través de l’enllaç ubicat al peu de la pàgina web.

Opció de continuar amb els estudis de Grau Professional

L'alumnat de les escoles de música de la Diputació entra en contacte amb la música, inicia la seva formació instrumental i es prepara per accedir als estudis professionals dels conservatoris, amb titulació oficial. Un dels avantatges d'iniciar els estudis de música a les escoles de la Diputació és que, un cop finalitza el nivell elemental, l’alumnat té l'opció de continuar amb els estudis professionals al mateix centre on han començat, després de superar la prova d’accés que regula el Departament d’Educació de la Generalitat per accedir als ensenyaments de Grau Professional. Els tres centres de la Diputació ofereixen el Grau professional.

Trobareu més informació sobre els centres d'ensenyament musical, les preinscripcions i la formació que s’hi impartix a les webs de cada centre (dipta.cat/cmtarragona, dipta.cat/cmreus i dipta.cat/cmtortosa) i també a www.dipta.cat/estudiarmusica.