Roquetes celebrarà els 172 d'independència, el dia de Sant Jordi, amb actes durant tot el dia

Els llibres, la música i el retrobament de la ciutadania als carrers, seran els protagonistes de la celebració del 14 d'abril d'este any a Roquetes que enguany es celebra una setmana després per la Setmana Santa

Aguaita.cat
12 d'abril del 2022
Actualitzat el 22 d'abril a les 18:43h
El 14d'abril, Roquetes celebra els 172anysd'independència del municipi. Coincidint amb la Setmana Santa els actes es traslladaran al següent dissabte, DiadadeSantJordi.

La Festa del 14 d'abril commemora la data en què el municipi de Roquetes es va independitzar de Tortosa. Una data festiva al municipi en què els visitants de Roquetes i els veïns i veïnes poden gaudir dels diferents actes i activitats que s'organitzen per a tots els públics.

Este any, Roquetes celebrara els 172 anys des que la Reina  Isabel II els atorga el títol del ciutat i es va fer realitat l'emancipació del municipi que fins llavors pertanyia a Tortosa.

Des de l'AjuntamentdeRoquetes, anuncien que després de dos anys on no s'ha pogut celebrar com calia la data a causa dels confinaments i restriccions per la pandèmia, aquest any han preparat un seguit d'actesperferespecialaquestadata tan significativa per al municipi.

"Vam considerar que la gent aprofitaria la festa local per a poder allargar les vacances de Setmana Santa i per aquest motiu vam dedicir passar tots els actes al següent cap de setmana", explica l'alcalde Ivan Magí. "La sorpresa va ser veure que el següent dissabte era la Diada de Sant Jordi i, aprofitant les dues celebracions, podríem preparar un cap de setmana d'activitats lúdiques i culturals que servirien per a retrobar-mos al carrer després d'estar tancats a casa".

I així serà. L'equip de govern i en especial les àrees de Cultura i Joventut, han preparat un ventall d'activitats per a totes les edats, sense deixar de banda aquells actes institucionals que van associats al 14 d'abril a la ciutat.

Els actes de celebració s'iniciaran el dimecres13d'abril a les 20:00 hores a la BibliotecadeRoquetesMercèLleixà, amb la xerradainstitucional "Antonio Garcia, el fotògraf tortosí de Mauthausen" a càrrec de NúriaAragonésMaigí.

Divendres22d'abril hi haurà un concertd'Òpera a l'EsglésiaParroquial amb el quartet AccentEnsemble.

L'endemà 23d’abril, coincidint amb la DiadadeSantJordi, es tallarà el trànsit de vehicles al carrerMajor on es podrà passejar tranquil·lament per les parades de llibres i roses dels comerciants de la ciutat per gaudir d'un Sant Jordi molt especial. En aquest espai, durant el matí, hi haurà tallers, treballsmanuals, titelles i l'actuació del MagIgnasi per a les xiquetes i xiquets, amb una xocolatada popular organitzada pel ComerçAgrupatdeRoquetes i l'actuacióitinerant de la LiradeRoquetes per posar l'inici del toc musical a la jornada. A la tarde, AturoGayapresentarà el seu nou disc 'Bonaire12'.

Per seguir la festa com agrada dir als roquetencs i roqueteres "per als joves i no tan joves" tornarà a haver-hi música en viu i la nit de la diada hi haurà un concert a l'Hort de Cruells amb l'actuació de MariaJacobs i el grupArcdeTriomf. El mateix dissabte 23 d'abril al migdia, al Saló de plens de l'Ajuntament, es farà l'acte de reconeixement al Roquetencdel'any que aquest any serà per a l'AssociaciódeDonesdeRoquetes' pel seu 25èaniversari com a entitat de la ciutat.

En acabar, els bars del Raval deCristo i de Roquetes prepararan un vermutelectrònic per a celebrar el dia del llibre i la rosa de manera molt especial." Per aquest motiu, volem que la gent estiga tot el dia al carrer, donant vida i gaudint d'un dels dies més bonics del calendari a Roquetes i Catalunya", demana el consistori roquetenc.

Per finalitzar el cap de setmana, el diumengealmigdia, a l'ajuntament, es procedirà a l'elecciódelesPubillesHereus de les FestesMajors d'enguany, on a Roquetes on per primer cop hi haurà representació femenina i també masculina per primera vegada en la història.

Segons l'alcalde, IvanMagí aquest fet que demostra "les ganes de totes i tots tenim per viure una Festa Major més àmplia i diversa, i que a mi, personalment, com a alcalde de la ciutat, m'omple d'orgull veure com anem transformant Roquetes en una ciutat integradora"

"Serà el meu primer 14 d'abril com a alcalde de la ciutat, amb totes les ganes i il·lusió de poder veure a les nostres veïnes i veïns al carrer com ja gairebé no recordàvem. Amb ganes de cultura, festa i tradició, però sobretot, amb la felicitat de deixar enrere dos anys foscos, on hem patit certes vivències que esperem no tornar a viure"."Aquest 14 d'abril i aquest Sant Jordi ha de ser l'inici d'una nova etapa a Roquetes, on com fa 172 anys, vàrem iniciar el camí com a ciutat, amb les ganes, la il·lusió i la felicitat que ara volem compartir amb tots vatros", conclou Magí que encara el seu primer any com a alcalde.