Comencen les obres de la variant al tram de la canonada del CAT que va rebentar a l'Ametlla de Mar

El Consorci adjudica el projecte a Aquambiente Servicios per 1,2 MEUR

Pla general dels operaris treballant per reparar la canonada principal del CAT, al terme municipal de l'Ametlla de Mar.
Pla general dels operaris treballant per reparar la canonada principal del CAT, al terme municipal de l'Ametlla de Mar. | Ariadna Escoda (ACN)
Aguaita.cat
12 d'abril del 2022
Actualitzat a les 12:41h
Les obres per construir una variant que substituirà "el tram crític" de la canonadaprincipal del minitransvasamentde l'Ebre - que va rebentar l'11dedesembre a l'AmetlladeMar  ja han començat. Segons el CSIC (Consell Superior d'Investigacions Científiques), com també va passar a l'Ampolla el 2020, els trencaments els ha produït la corrosió dels clorurs externs que provenen d'aigua de reg salobre. La nova variant del Consorcid'AigüesdeTarragona (CAT) desviarà l'actual traçat en aquest "punt negre" amb una nova canonada de 375 metres i 1600 mm de diàmetre. El projecte s'ha adjudicat a l'empresaAquambienteServicios per poc més d'1,2 milions d'euros. La nova variant entrarà en servei a finals de juny.

La corrosió que ha patit la canonada del minitransvasament i que ha col·lapsat dos cops, a l'Ampolla i a l'Ametlla de Mar, l'ha produït l'aigua de rec de les finques per on transcórrer la xarxa del Consorci. Esta aigua salobre acumula un elevat grau de clorurs i, al llarg dels anys, provoca corrosió als cables d'acer de la canonada de formigó pretensat amb el qual es van fabricar les canonades als inicis de l'explotació del CAT.