Esquerra Republicana de Catalunya ret homenatge a Miquel Aubà en un acte a Gandesa

El partit va lliurar el guardó a la Fraternitat Republicana, per la defensa i compromís amb els valors republicans a Paco Gas, Ferran Grau, Josep Anton Moreno i Miquel Aubà, a títol pòstum.

Lluís Salvadó en l'homenatge al senador republicà Miquel Aubà al Celler Cooperatiu de Gandesa
Lluís Salvadó en l'homenatge al senador republicà Miquel Aubà al Celler Cooperatiu de Gandesa | Cedida
Aguaita.cat
11 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:12h
La Federació de l’Ebre d’Esquerra Republicana de Catalunya, el passat dissabte, va retre homenatge a Miquel Aubà, dins el marc dels actes a la Fraternitat Republicana que cada mes d’abril organitza per commemorar l’aniversari de la proclamació de la República Catalana.

L’homenatge a Miquel Aubà va aplegar dues-centes persones a la Cooperativa de Gandesa; on diferents companys i amics van lloar el seu compromís cívic, social i polític, així com la defensa que sempre va fer del món agrari, Gandesa, la Terra Alta, les Terres de l’Ebre i Catalunya.

La trajectòria d’Aubà fou retratada i glossada des de diferents vessants per Norma Pujol, secretària general de la Federació de l’Ebre d’Esquerra; Ramon Lluís Vidal company de candidatures municipals i amic personal; Ramon Jornet, president de la Federació Comarcal de la Terra Alta d’Esquerra; Mirella Cortés, portaveu del grup parlamentari d’Esquerra al Senat, i Lluís Salvadó, diputat al Parlament. El duet Lenand també hi participà omplint de música el celler.

En acabar l’acte en record d’Aubà se celebrà el tradicional sopar d’homenatge a la Fraternitat Republicana, el qual els dos darrers anys havia estat suspès per la pandèmia.

Els guardons a la Fraternitat Republicana, que homenatgen a persones de les quatre comarques ebrenques que al llarg de la seua trajectòria personal s’han significat pel compromís en la defensa dels valors republicans; es van lliurar a Josep Anton Moreno i Vidal de Móra d’EbreFerran Grau i Verge, d’UlldeconaPaco Gas i Ferré, de Roquetes; i a títol pòstumMiquel Aubà i Fleix, de Gandesa.

També durant el sopar el Jovent Republicà de les Terres de l’Ebre va lliurar la Menció Joan Ferré a l’Associació les Arramblades de Tivissa, per la feina i lluita que encapçalen contra les discriminacions per raó de gènere i orientació sexual.