L'agrupació de penyes taurines activa « la màquinaria» per respondre a la proposta parlamentària sobre els bous

Han emès un comunicat com a resposta a la proposta de llei impulsada ahir al Parlament per la CUP i En Comú Podem per acabar amb tres de les modalitats dels correbous.

Aguaita.cat
08 d'abril del 2022
Actualitzat a les 11:43h
Bou embolat a la plaça durant les festes majors de Masdenverge (el Montsià).
Bou embolat a la plaça durant les festes majors de Masdenverge (el Montsià). | Jordi Marsal / (Arxiu)
L'Agrupació Taurina de les Terres de l'Ebre ha emès un comunicat com a resposta a la proposta de llei impulsada ahir al Parlament per la CUP i En Comú Podem per acabar amb tres de les modalitats dels correbous.

La proposta per modificar la Llei de regulació de les festes tradicionals amb bous es va  registrar ahir al  migdia. La directora d'Anima Naturalis a Espanya, Aïda Gascón, i el portaveu de l'Associació Tots Som Poble (Amposta), Josep Franch, van demanat a la resta de partits que s'hi sumen. De fet, es van mostrar confiats perquè almenys ERC i Junts donessen suport a la "supressió" dels correbous a les Terres de l'Ebre. El text proposa eliminar les següents modalitats de correbous: els bous a la platja, el bou capllaçat i el bou embolat.

Al seu torn demanaven que els altres grups de l'hemicicle parlamentari se sumessen a la proposta en suport a les entitats animalistes i als dos partits que hi donen suport.

El comunicat de l'Agrupació Taurina de les Terres de l'Ebre diu així: "Després de la notícia que hem rebut d'aquesta proposta de Decret Llei, que vol impulsar en Comú Podem i la Cup al Parlament de Catalunya, l'Agrupació de Penyes i Comissions Taurines de les Terres de l'Ebre volem transmetre que ja hem posat en marxa tota la maquinària per emprendre les accions necessàries per a afrontar aquest nou atac cap a la nostra cultura, deixant de banda una vegada més al nostre territori a l'hora de prendre una decisió que tant ens afecta, com també va passar l'any 2019". Arriba la temporada taurina, aquest any s'inicia per Sant Jordi, a Aldover i amb ella l'espasa de Dàmocles sobre els taurins ebrencs amb proposicions de llei que amenacen la seua "festa". L'engranatge dels taurins per salvar totes les modalitats de correbous, està en marxa.