«Perplexitat» a Junts per Tortosa per l'anunci del PSC a reconsiderar el seu paper al govern municipal

L'alcaldessa Meritxell Roigé creu que respon a "l'estratègia electoral" de la federació del partit

Roigé, amb Roig (a l'esquerra) en una imatge d'arxiu.
Roigé, amb Roig (a l'esquerra) en una imatge d'arxiu. | Cedida
Redacció
07 d'abril del 2022
Actualitzat a les 15:39h
L'anunci del PSC de Tortosa de reconsiderar el seu paper al govern municipal ha dixat "perplexa" l'alcaldessa Meritxell Roigé i el seu grup, Junts per Tortosa. Els socialistes han obert "un període de reflexió" sobre el pacte de govern que tenen a l'Ajuntament, "un posicionament" que Junts no entén i que atribuïx "a l'estratègia electoral" de la federació del partit, "que no surt de Tortosa, sinó de fora". El detonant ha estat una altra moció, dilluns en el plenari, per reclamar la construcció d'un hospital de referència a les Terres de l'Ebre –Junts i ERC es van abstenir. Roigé ha recordat que l'Ajuntament no s'hi oposa, però exigix a la Generalitat pressupost i calendari, "un compromís ferm" abans de cedir els terrenys necessaris.

Tot i que se li va comunicar poc abans d'emetre'l, l'alcaldessa de Tortosa s'ha mostrat "perplexa" davant del breu comunicat amb què el PSC de Tortosa anunciava "un període de reflexió sobre el seu paper al govern municipal". Roigé insistix que esta reconsideració dels socialistes "no és coherent" amb com han governat els últims dos anys al consistori, amb "absoluta estabilitat interna". "En cap moment se'ns ha adreçat cap qüestió que compliqués la situació del govern, pel mateix hospital o per un altre problema. Tampoc ens han demanat de parlar-ne o reunir-nos", ha apuntat Roigé.

L'alcaldessa ha recordat la unanimitat amb què s'ha governat entre Junts i PSC en un mandat que ha estat "complicat i complex", en què s'ha treballat amb pressupostos prorrogats o aprovant-los vinculats a una moció de confiança, enguany. De fet, ha explicat que els dos grups municipals estan elaborant en una modificació pressupostària que portaran a aprovació aviat. "No respon a com estem treballant en tot moment", ha insistit.

Meritxell Roigé ha tornat a declarar que no s'oposa a un hospital nou, sinó tot al contrari. "Volem un compromís ferm, amb calendari i pressupost, i ho hem transmès des del 2006, a tots els presidents i consellers i conselleres de Salut. No és un tema de terrenys sinó de voluntat, de compromís i que hi haja un euro destinat al pressupost. Ara no hi ha absolutament res, com no hi havia més enllà d'un cartell, fa anys", ha denunciat.

Per a l'alcaldessa, l'anunci del PSC respon a estratègia política electoral. "Esperava més d'un partit seriós com el partit socialista, que sap el treball que fem amb la conselleria, a diferència del partit del senyor Jordan que ens té acostumats al populisme i la demagògia", ha criticat. Roigé confia que no desestabilitzarà l'equip de govern i que la situació es reconduirà els pròxims dies, en el moment que es reincorpore el tinent d'alcalde i portaveu del grup del PSC, Enric Roig –indisposat des de dilluns. "Les coses s'han de resoldre des de Tortosa, i no des de fora", ha demanat Roigé. "No hi ha cap problema amb ell ni amb cap dels tres regidors del grup socialista", ha afegit.