L’Ajuntament d'Amposta formalitza cinc contractes de lloguer social amb famílies de la ciutat

Quatre d’aquests habitatges són propietat de la Sareb i fins ara estaven tancats

Signatura d'un contracte de lloguer social a L'Ajuntament d'Amposta
Signatura d'un contracte de lloguer social a L'Ajuntament d'Amposta | Ajuntament d'Amposta
Aguaita.cat
06 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:01h
L’Ajuntament d’Amposta i diverses famílies de la ciutat van signar els contractes corresponents a cinc habitatges de lloguer social, dilluns 4 a la tarda. "Ens sentim molt orgullosos de tenir pisos públics. Sabem que anem a poc a poc, però hi ha molta gent amb pocs recursos que requereixen un habitatge digne", deia l’alcalde d’Amposta, Adam Tomàs. Són quatre habitatges propietat de la Sareb, que fins ara estaven buits, i un d’Hàbitat 3.

Durant la signatura dels contractes, Tomàs explicava que "aviat signarem dos contractes més corresponents a pisos de la Sareb", al que recordava que "en un moment determinat, l’Ajuntament pot acabar adquirint aquests habitatges a un preu assequible". De moment, tal com marca la llei catalana 24/2015, del 29 de juliol, de mesures urgents per a afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, les persones llogateres pagaran entre un 10 i un 18 % dels seus ingressos mensuals en concepte de lloguer. Els contractes s’han formalitzat per un màxim de tres anys.

A Amposta hi ha un parc d’habitatge públic d’uns 170 pisos, el que representa un 1,6% del parc total d’habitatges de la ciutat. D’aquests, fins a 53 són gestionats directament per l’Ajuntament d’Amposta. A més d’aquests cinc que s’han atorgat durant l’abril, n’hi ha vuit de titularitat municipal, que es destinen a lloguer social i urgències; 21 són de la fundació del tercer sector Hàbitat 3, que s’encarrega del lloguer a canvi que l’Ajuntament garanteixi el seu cobrament, la selecció de les famílies i el seu seguiment social; i 19 són de l’Agència de l’Habitatge de Catalunya.