La Guàrdia Civil requisa dues tones i mitja d'haixix en una platja pròxima a l'Ametlla de Mar

La droga venia repartida en un total de 77 fardells que pretenien introduir per una platja pròxima a L'Ametlla de Mar

Interior de la furgoneta intervinguda  amb l'haixix en el seu interior
Interior de la furgoneta intervinguda amb l'haixix en el seu interior | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
05 d'abril del 2022
Actualitzat a la 13:06h
La Guàrdia Civil ha confiscat prop de 2.500 quilos d'haixix en una platja pròxima a L'Ametlla de Mar. Els dos detinguts van ser sorpresos mentre descarregaven els 77 fardells que han sigut intervinguts. 

Durant un servei de vigilància costanera, la Guàrdia Civil ha detectat com una narcollanxa intentava acostar-se a terra en la zona de platja denominada Torrent del Pi, pròxima a  L'Ametlla de Mar. Els fets van succeir la nit del 30 de març.

Una vegada activat el protocol per a esta mena de casos, agents especialistes en la lluita contra el narcotràfic de la Unitat de Policia Judicial de Tarragona, així com personal del OCON (Organisme de Coordinació d'Operacions Contra el Narcotràfic), recolzats en tot moment per mitjans tecnològics dels quals disposa el SIVE (Sistema Integrat de Vigilància Exterior) de Tarragona per al control i vigilància del trànsit marítim, s'han traslladat de manera immediata a la zona.

Una vegada va tocar terra la narcollanxa, agents del dispositiu van poder intervindre la partida, i detindre als dos individus que descarregaven la droga en aquell moment. Finalment s'han intervingut 77 fardells d'haixix, 51 bidons de gasolina que contenien més de mil litres de combustible i una furgoneta amb la qual pretenien abandonar la zona. 
 

Els cinquanta-un bidons de gasolina que contenien més de mil litres de combustible Foto: Guàrdia Civil


Les organitzacions criminals solen proporcionar a les embarcacions combustible suficient per a poder retornar a la costa nord del continent africà una vegada han transportat la droga fins al seu destí, segons els agents
.
Investigadors de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil especialitzats en la lluita contra el narcotràfic han obert una investigació per a identificar a la resta de persones que van participar en la partida.

Les diligències i detinguts han sigut posats a la disposició del Jutjat d'Instrucció núm. 3 en funcions de guàrdia de Tortosa.

La Guàrdia Civil continua incrementant la vigilància a la demarcació a fi de tancar una possible porta d'accés de l'haixix a Espanya i la resta d'Europa, en advertir un augment en els intents de partida de substàncies estupefaents en el litoral català.