La Plataforma «L'Ampolla Som Tots» vol que el municipi se sume a la demanda d'un nou hospital

"L’Ampolla també necessita que es construïsca un nou hospital a les Terres de l'Ebre", afirmen

Aguaita.cat
01 d'abril del 2022
Actualitzat a les 16:24h
Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa
Hospital Verge de la Cinta, a Tortosa | Arxiu
La Plataforma 'L'Ampolla Som Tots' se suma en la demanda d'un nou hospital a les Terres de l'Ebre: "La construcció d'un nou hospital ens implica a totes les Terres de l'Ebre", afirma l'entitat veïnal en un comunicat. "L’Ajuntament de l'Ampolla encara no s'ha pronunciat i ho trobem a faltar perquè a la gent de l'Ampolla l'importa i molt tenir uns serveis sanitaris de qualitat", ha reclamat.

La plataforma demana que l’Ajuntament faça una declaració institucional conjunta de tots els grups amb representació al consistori dient si està a favor del nou hospital "tal com reclamem els ciutadans de l'Ampolla, professionals sanitaris del conjunt del territori, sindicats (UGT, CCOO, CATAC, CGT) i plataformes en defensa de la sanitat pública com la plataforma "Nou hospital Terres de l'Ebre" i "Marea Blanca", afirmen.

Segons el comunicat, "les instal·lacions de l'actual Hospital Verge de la Cinta no poden atendre de manera eficient la constant demanda de més serveis, ni properes ampliacions dels actuals. El volum tan creixent del nombre d'usuaris requerix unes noves instal·lacions que l'actual ja no pot suportar més. Necessitem un nou equipament hospitalari amb els majors estàndards de qualitat, un hospital que reunisca les millors condicions tant pel que fa als professionals que hi treballen com per la gent que es va a visitar, o que requerix una hospitalització, i estes condicions òptimes de present i futur solament es poden complir amb un de nou i no amb una ampliació. També creiem necessari que mentrestant es facen les millores necessàries de manteniment de l'actual".

"L'acord del Parlament d'esta setmana passada va fer evident el suport majoritari del Parlament de Catalunya que reclama la construcció de l'hospital nou a les Terres de l'Ebre. Hi van votar tots els partits a favor, menys ERC que es va abstenir", afegixen

"Un acord que s'hauria de materialitzar com més aviat millor perquè la situació es fa insostenible, ja fa massa anys que estem en este impàs en detriment dels usuaris i dels mateixos professionals. No podem esperar més, per això reclamem al govern de la Generalitat de JuntsxCat i d'ERC que posen l'accelerador i que vagen per feina sense més demora", apunta el comunicat.