Movem Tortosa denuncia l’abandonament del barri del castell i reclama la seua reconstrucció

El primer partit de l’oposició carrega "contra la inacció del govern municipal que ha permès la desaparició del 90% del barri en els darrers anys, amb només 8 cases en bon estat de les 107 totals"

Aguaita.cat
30 de març del 2022
Actualitzat a les 16:43h
Roda de premsa de Movem Tortosa al barri del Castell
Roda de premsa de Movem Tortosa al barri del Castell | Cedida
Movem Tortosa ha carregat contra el govern municipal "davant l’evident estat  d’abandonament del barri del castell", situat al centre neuràlgic del nucli antic de la ciutat.  La formació progressista ha denunciat "l’actitud triomfalista de Roigé davant la  rehabilitació de la ronda del barri, quan la realitat oferix una imatge dantesca del que 
hauria de ser un dels indrets més destacables de Tortosa", segons ha denunciat el portaveu, Jordi Jordan. 

Apunta que actualment de les 107 cases que conformaven el barri del castell, només 8 estan en bon estat. "De la resta, 48 estan pràcticament en runa i la resta són ja solars" ha afirmat. Davant estet fet, el primer partir de l’oposició en culpa la inacció dels pràcticament 16 anys de governs convergents amb una deficient política urbanística i vers el nucli antic

En paraules de Jordi Jordan, portaveu de Movem Tortosa, l’estat del barri afecta la  ciutat en dos aspectes molt important. Per una banda, la imatge que es dona de la  ciutat i com afecta el turisme i per altra banda a la situació social, que deixa espais buits a la ciutat quan en paral·lel hi ha col·lectius amb dificultats d’accés a l’habitatge. 

Jordan denúncia les dificultats amb que es troben sobretot els joves per poder accedir  a un habitatge assequible a la nostra ciutat i reclama un Pla d’habitatge. En este sentit Jordan recorda, que “Movem Tortosa ja em presentat diverses mocions demanat  la redacció d’un Pla d’habitatge com tenen altres ciutats com Reus, Tarragona,  Manresa i mai s’ha tirat endavant. Una ciutat com Tortosa, capital de comarca i  vegueria, hauria de comptar amb aquesta eina bàsica per oferir habitatge públic a preus  assequibles”. 

Movem Tortosa reclama la rehabilitació integral del barri del castell. Per una banda,  dotant els habitatges existents dels serveis bàsics del segle XXI, com són aigua, llum i  telecomunicacions, la urbanització dels carrers i sobretot, la construcció d’habitatge  social per a que es puga començar a reconstruir el barri. 

La formació progressista demana al govern que inclogue de manera concreta i explícita  la rehabilitació del barri del castell, així com del Call Jueu de Remolins, als projectes  que han d’optar als Fons Next Generation i que permetrien la regeneració total  d’aquests barris tant significatius de Tortosa.

Per altra banda, el portaveu de Movem Tortosa ha aprofitat la compareixença davant  el mitjans per valorar la proclamació ahir del Sr. Faura com a candidat d’ERC a les  properes eleccions municipals. En este sentit, Jordan ha titllat la proclamació de  “cortina de fum” per tapar el vot en contra d’ERC a la construcció del nou hospital al  Parlament i ha ironitzat sobre el canvi que proclama ERC. “Si precisament a Tortosa  no hi ha hagut un canvi durant els darrers 8 anys a Tortosa ha estat per ERC i no pot  continuar enganyant a la ciutadania. Sempre que ERC ha tingut la clau del canvi ha  optat per perpetuar la convergència de tota la vida al poder”. Finalment Jordan ha instat  els votants d’ERC al es darreres eleccions a no “escoltar els cants de sirena de Faura  i estar atents al que s’ha demostrat en els darrers anys”.