La novena edició de la Trencacims Paüls bat rècord de participants amb gairebé 1.000 inscrits

La cursa de muntanya Trencacims de Paüls ha estat escollida la millor ultra de Catalunya

Aguaita.cat
28 de març del 2022
Actualitzat a les 11:02h
Pla General d'una de les curses de la Trencacims Paüls
Pla General d'una de les curses de la Trencacims Paüls | Juanjo Accensi
Els propers 2 i 3 d’abril de 2022 es disputarà, a Paüls, la IX edició de la cursa per muntanya  Trencacims Paüls. El recorregut transcorre pel mig del Parc Natural dels Ports i creua els termes  municipals de Paüls, Prat de Comte, Horta de Sant Joan i Alfara de Carles. Alguns dels punts més  emblemàtics són el Tossal d’Engrilló, (1072 m), la Punta de l’Aigua (1092 m), el Joan Gran (1073  m), l’Espina (1181 m), o les fonts de la Canaleta o Sant Roc.  

Este any, atès que la pandèmia de la COVID-19 ha donat una mica de treva, es podran disputar  les quatre modalitats que s’havien previst l’any 2020 i que, malauradament, es van haver de  suspendre quinze dies de la seva celebració. Els quatre recorreguts es distribueixen entre  dissabte i diumenge:  

Dissabte 02/03/2022  

1. L’Ultra Trail Trencacims de 75km i 5300+ (Trofeu Acana) que esdevé la primera prova de la  Copa Catalana Curses d’Ultra resistència de la Federació d'Entitats Excursionistes de  Catalunya (FEEC). Aquesta modalitat compta amb 160 inscrits. 

2. L’Ultra marató de les Terres de l’Ebre de 53km i 4050+. Campionat Terres de l’Ebre de Llarga  Distància, prova que està dintre els criteris de la Federació Espanyola d’Esports de Muntanya i  Escalada (FEDME) per escollir els components de la selecció espanyola en distància Ultra per  als campionats de Copa del món a la ISF que es disputarà a Itàlia. Esta edició de la Ultra  marató Terres de l’Ebre està dedicada i serà un sentit i emotiu homenatge a la Roser  Vidal, una corredora molt estimada per la família Trencacims, de la qual en formava part, que  sempre disputava aquesta prova i que, tristament, va morir l’any passat. En aquesta modalitat s’han inscrit 215 corredors i corredores. 

Diumenge 03/03/2022  

3. La Mitja Marató de 24km i 1800+ que serà la segona prova de la Copa Catalana de Curses per  Muntanya i la tercera del circuit de les Terres de l’Ebre. Enguany s’hi han inscrit 350  participants. 

4. La Marxa popular no competitiva de 13km i 700+ que compta amb 160 inscrits. 

També es disputaran les curses per als més petits de casa en modalitat infantil, cadet, juvenil i  junior amb distàncies adaptades a la seva edat i amb un total de 70 inscrits entre totes les  modalitats.

Entre totes les modalitats hi haurà prop de mil participants i es bat el rècord d’inscripcions de les  anteriors edicions. Enguany, després de la pandèmia, es recupera la molt reconeguda i  emblemàtica sortida, la qual es caracteritza per un espectacle piromusical que posa la pell de  gallina a tots els participants i el públic que assisteix. La sortida serà a les 06:00 h del dissabte dia  2 d’abril.  

En esta edició, com també ha succeït en les anteriors edicions, hi participaran corredors i  corredores de reconegut prestigi en cadascuna de les modalitats provinents de diversos punts del  país, de la resta de l’Estat i, fins i tot, internacionals com d’Andorra, Portugal, Argentina, Estònia,  Països Baixos, França i Espanya. A continuació en destaquem alguns d’ells:  

- Ultra trail 75km: 

Per part de corredores: la basca Silvia Trigueros (triple campiona de la mítica Ultra que  es realitza als Alps, el ‘Tor Des Géants’), Elena Ferreres (corredora d’ultres de les Terres  de l’Ebre), Alba Alemany, Lucia Caballero, Teresa Forn, Eva María Tapia i Montse Sisteré.  Per part dels corredors: el valencicà Pepelu Ballester i els catalans Isaac Salvat, Aitor  Tomás, Carlos Bartrina, Francessc Caballé, Emili Rafecas, Aleix Toda, Albert Herrero i  David Arredondo. Des de l’Aragó Oscar Puyuelo i Oscar Pérez i el castellonenc Gabriel  Valero. 

- Ultra marató 53km: 

Per part de corredores: la canària Yasmina Castro, l’aragonesa Marta Vidal, la catalana  Ari Casajuana i Marisa Villagrasa, entre d’altres.  

Per part dels corredors: El manxec Jesús Gil, Abel Carretero, Diego Arroyo, Jonathán  Cuesta, Victor del Aguila, el corredor Binaced, José Luis Calvo. També Jesús Fraile, Alex  Urbina, Julen Olaizola i el canari Alejandro Mayor.  

- Mitja marató 23km: 

Per part de corredores: Rosa Navarro, Anna Fernández, Mesi Arcos, Nuria Hospital,  Carla Esclusa, Marta Paulino, Sandra Vidiella, la turolense Pilar Prades i Mireia Pons.  Per part dels corredors: el guanyador de l’última edició Sergi Garcia. Des de l’Aragó  participaran Alberto Lasobras i Alberto Torres. També participen els catalans Wilfred Lladó,  el rumano Raúl Butaci, Marc Ollé, Marc Traserra, Ramón Curto, Albert Giné, Pau Lleixa,  Pol Vila, Pau Vila, Lluisma Más, David Rovira i Marc Toda. 

Finalment, cal destacar la projecció de la cursa Trencacims, la qual, en anteriors edicions ja ha  estat escollida la millor ultra de Catalunya i també s’ha fet un lloc entre les curses més  importants d’arreu del món.