Un camió carregat de bombones de butà bolca este dilluns a l'AP-7, a l'Ametlla de Mar

Protecció Civil ha posat en prealerta el Pla Transcat d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera a Catalunya

Protecció civil
Protecció civil | Josep M. Montaner
Aguaita.cat
21 de març del 2022
Actualitzat a les 19:58h
ProteccioCivil ha posat en prealerta el PlaTRANSCAT per un accident a l'AP-7 a l'AmetlladeMar on un camió carregat de bombonesdebutà ha bolcat a la carretera en topar amb la mitjana de la via en el punt quilomètric 296.

El camió ha perdut part de la seua càrrega a l'AP-7 a l'Ametlla de Mar i un carril  ha estat tallat en sentit sud  amb aturades d'1 quilòmetre.

El vehicle, que circulava en sentit sud, ha xocat contra la mitjana i, a conseqüència d'això, ha perdut la càrrega, deixant les bombones escampades per tot este tram l'autopista a l'alçada de l'Ametlla de Mar a les 15.10 hores.

Segons el ServeiCatalàde Trànsit el conductor ha resultat il·lès i s'ha activat la prealerta del Transcat habitual en aquests casos on la retirada de la càrrega pot ser perillosa.

Protecció Civil informava a les 5.38 hores que les bombones han estat retirades de la via i s'ha pogut normalitzar el trànsit de nou.

El Pla especial d'emergències per accidents en el transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril a Catalunya (TRANSCAT) constitueix un pla especial que té per finalitat disposar d'una planificació d'emergències que permeti afrontar i gestionar eficaçment les incidències i emergències que es puguin produir en l'àmbit del risc en el transport de les mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril.

Ha d'establir l'estructura de resposta, l'operativa i els procediments necessaris per gestionar qualsevol emergència associada al transport de mercaderies perilloses per carretera i ferrocarril, amb la finalitat de minimitzar el risc i garantir la seguretat de les persones i la protecció dels béns, infraestructures i el medi ambient.