Interior convoca 300 places de bombers voluntaris

El termini per presentar-se a les oposicions va des del 22 de març fins al 20 d'abril

Foto d'arxiu del parc de Santa Coloma de Queralt, dins de l'aparcament.
Foto d'arxiu del parc de Santa Coloma de Queralt, dins de l'aparcament. | ACN
Redacció
21 de març del 2022
Actualitzat a les 16:42h
El Departament d'Interior ha convocat este dilluns 300 noves places de bombers voluntaris a Catalunya. Són places que corresponen a la Secció Activa del cos voluntari. El termini per presentar-se a les oposicions que assignaran estes places comença el 22 de març i acaba el 20 d'abril. El procés de selecció constarà de tres fases: prova d'aptituds i coneixements, formació a l'Institut de Seguretat Pública i pràctiques en un parc de Bombers.

Per presentar-se cal tenir el graduat escolar i viure a menys de 30 minuts d'un parc de bombers. Els bombers voluntaris són cridats eventualment per ajudar en l'extinció d'incendis i altres sinistres i cobren 10 euros per hora treballada.

Les proves de la primera fase són: coneixements específics, aptituds físiques, prova mèdica, test psicotècnic, entrevista personal i coneixement de les llengües catalana i castellana.

Segons diu el web de la Generalitat, els bombers voluntaris són les persones que, "per la seua vocació beneficosocial, presten serveis d'una manera altruista dins l'estructura de qualsevol dels serveis de prevenció i extinció d'incendis i salvaments a Catalunya". No tenen la consideració de funcionaris ni de personal laboral i es regixen pel reglament corresponent.

Malgrat el seu esperit altruista, els bombers voluntaris perceben una retribució econòmica de 10 euros l'hora cada vegada que presten servei.