Neix la Taula de Salut Comunitària de la Ràpita

L'objectiu és fer un diagnòstic de salut del municipi i crear un mapa d’Actius i Salut per recollir les accions que milloren el benestar emocional

Aguaita.cat
17 de març del 2022
Actualitzat a la 13:19h
Primera reunió de la Taula de Salut Comunitària de la Ràpita
Primera reunió de la Taula de Salut Comunitària de la Ràpita | Cedida
Neix a la Ràpita la Taula de Salut Comunitària, engegada pel grup motor de Salut del CAP de la Ràpita i l’Ajuntament de la Ràpita, qui es van reunir per primera vegada el dijous 24 de febrer al Maset Espai Jove, amb els objectius de fer un diagnòstic de salut del municipi i crear un mapa d’Actius i Salut per recollir les accions que milloren el benestar emocional al municipi.

La Taula de Salut Comunitària de la Ràpita és una proposta que parteix del Pla de Salut de Catalunya 2021 – 2025 i sorgeix de les necessitats detectades a partir de la situació actual de salut, agreujada per la pandèmia de la covid-19. 

La referent de Benestar Emocional Comunitari a l’EAP La Ràpita, Cynthia Del Pino, explica que “la transformació del sistema sanitari adopta una visió més àmplia de la salut, que va més enllà de l’absència de malaltia i que és el resultat de la relació entre les persones i l’entorn físic i social” i afegeix que “les necessitats detectades han agreujat la importància de tractar la salut com un estat de benestar biopsicosocial, tenint en compte diferents aspectes com pot ser l’habitatge, l’economia, la psicologia o el benestar social”.

La regidora de Salut, Oona Tomàs, exposa que “aquesta taula neix, entre altres coses, per analitzar les potencialitats i les necessitats dels recursos en salut que hi ha al poble”. La regidora de Salut detalla que “a través del diagnòstic coneixerem les vulnerabilitats i les accions que cal executar per millorar el benestar dels rapitencs i rapitenques”.

Entre els objectius de la taula hi ha la creació d’un Mapa d’Actius i Salut que reculli totes les activitats i accions que s’ofereixin a la població per millorar el benestar emocional dels veïns i veïnes, ja estiguen organitzades pel Departament de Salut, l’Ajuntament de la Ràpita o les associacions i entitats del municipi.

Per tal que la ciutadania es pugui adreçar a l’equip motor del projecte per informar d’actius, aportar informació rellevant o preguntar els dubtes que sorgeixen, s’ha habilitat el següent correu electrònic taulasalut@larapita.cat.