Tretze bars i restaurants de l'Ametlla de Mar integren la ruta de la tapa «Tot s'hi val» a partir d'este divendres

Els clients podran participar en el sorteix de dos menús dobles per a les pròximes jornades gastronòmiques i 10 Tuna Tours dobles

Imatge d'arxiu d'unes tapes.
Imatge d'arxiu d'unes tapes. | ACN
Redacció
10 de març del 2022
Actualitzat a les 18:32h
Este divendres i fins al diumenge 20 de març arriba la Ruta de la Tapa ‘Tot s’hi val’ a l'Ametlla de Mar, una cita en el calendari de promoció gastronòmica de la Cala, que a diferència de la resta de jornades, atorga als restauradors plena llibertat creativa d’ingredients i productes per confeccionar les tapes.

Tretze bars i restaurants del municipi oferiran la seua tapa, al preu de 3,50 €, acompanyada d’una beguda. Es tracta de la segona convocatòria gastronòmica de la temporada a l’Ametlla de Mar.

L’evolució de les jornades gastronòmiques fa que els restauradors innoven, cada any, amb les seues creacions. Este és el cas d’alguns bars que han optat pel peix, amb tapes com els canelons de brandada de bacallà i cruixent d’all porro, la coca cruixent de sardina o l’escrita amb empedrat.

Hi ha qui ha optat per creacions culinàries elaborades amb fesols, vedella, carxofa i romer, o els més arriscats amb fusions com el pa amb tomàquet i la xocolata. Tot i que sempre es pot optar per la via oriental amb l’arròs de sushi amb pollastre i salsa teriyaki.

Maite Boquera, regidora de Turisme, Comerç i Civisme, destaca el paper de les jornades gastronòmiques en la promoció dels productes de proximitat i l’objectiu de desestacionalitzar la temporada turística.

Els participants en el concurs per escollir la millor tapa de la ruta han d’emplenar unes butlletes amb els segells de cinc dels bars o restaurants participants i entraran en el sorteig de dos menús dobles oferts pel Patronat Municipal de Turisme per a les pròximes jornades gastronòmiques i 10 Tuna Tours dobles per gentilesa del Grup Balfegó.

Es poden consultar totes les tapes de les jornades, clicant en este enllaç.