Confiscada una narcollanxa oculta en un camió que circulava entre Amposta i Deltebre

L'embarcació circulava per la TV-3454 i va ser interceptada per una patrulla de la Guàrdia Civil de la Ràpita

Imatge de la narcollanxa amagada dins un camió, interceptada a La Ràpita pels agents de la Guàrdia Civil
Imatge de la narcollanxa amagada dins un camió, interceptada a La Ràpita pels agents de la Guàrdia Civil | Cedida
Aguaita.cat
10 de març del 2022
Actualitzat el 11 de març a les 9:57h
Dins de l'operatiu especial d'intensificació de controls en la zona del Delta de l’Ebre davant l'augment detectat per la Guàrdia Civil de fets relacionats amb els desembarcaments d'haixix, el passat dia vuit de l'actual, agents de la Patrulla Fiscal i Fronteres de la Ràpita, van observar un camió de gran tonatge amb semiremolc, que circulava a una per la carreta TV-3454 entre les localitats d'Amposta i Deltebre. 

Després de procedir a la parada del camió i identificar al conductor i davant l'especial actitud nerviosa d'aquest, que referia desconèixer la càrrega que portava i es contradeia davant la versió del seu origen i destinació, els agents van optar per realitzar l'obertura del remolc. Una vegada obert, van trobar una embarcació semirígida de grans dimensions, pròxima als 12 metres d'eslora, de les denominades “narcollanxes”, que anava equipada amb tres motors nàutics d'elevada potència, i sobre la qual hi havia multitud de garrafes de gasolina.

La sola tinença d'aquest tipus d'embarcacions constituïx un delicte de contraban, per la qual cosa els agents van procedir a la detenció de l'individu, que va ser posat en llibertat finalment, donant compte dels fets al Jutjat d'Instrucció núm. 5 en funcions de Guàrdia dels de Tortosa. L'embarcació va ser presa ha quedat a la disposició del Jutjat Instructor, fent-se càrrec de les diligències de recerca l'Equip Territorial de la Policia Judicial de la Guàrdia Civil amb seu a Tortosa, especialitzada en esta mena de delictes.

L'increment d'activitats relacionades amb la partida de droga en la zona sud d'Espanya i l'intent de minimitzar aquests fets, va fer que es formalitzés un canvi legislatiu l'any passat 2018 pel qual es van adoptar mesures de lluita contra el tràfic de persones i mercaderies en relació amb les embarcacions utilitzades, recollides en el Reial decret llei núm. 16/2018 de 26 d'octubre, que considera gènere prohibit unes certes embarcacions que compleixen característiques com ara potència dels motors o grandària.

D'esta manera, la Guàrdia Civil de Tarragona, conscient de l'existència d'aquest tipus d'embarcacions que poden ser botades des de diferents punts del Delta de l’Ebre, en haver-se detectat ja en diferents ocasions el pas d'estes embarcacions per la zona sud del Principat que ha intensificat el control en esta part del territori amb patrulles fiscals i de fronteres.