​Esquerra Republicana porta la lluita per suprimir la bretxa salarial femenina als plenaris municipals

Presenta una moció als ajuntaments per impulsar mesures contra la feminització de la pobresa i la desigualtat salarials

Diferents càrrecs municipals d'ERC en la presentació del decàleg per a la construcció de ciutats i pobles feministes
Diferents càrrecs municipals d'ERC en la presentació del decàleg per a la construcció de ciutats i pobles feministes | Cedida
Aguaita.cat
08 de març del 2022
Actualitzat a les 10:39h
La Federació de l'Ebre d'Esquerra Republicana ha donat a conèixer, en el marc de les accions de commemoració del 8 de març, la moció contra la bretxa salarial femenina que ha presentat a tots els ajuntaments de les quatre comarques. "Esquerra treballem cada dia per garantir que els drets de les dones, siguen plenament efectius i no es vulneren en cap circumstància", fet pel qual, "posem totes les eines en la lluita activa contra qualsevol expressió de desigualtat, discriminació i violència", ha manifestat Albert Salvadó, president de la Federació.

Norma Pujol, secretària general de la Federació, ha destacat que "en l'àmbit laboral i professional és on trobem una de les desigualtats més clares entre homes i dones: la desigualtat salarial. Les dones cobren menys que els homes per realitzar les mateixes feines o d'igual valor, i aquesta  diferència és la que anomenem bretxa salarial."

Pujol ha apuntat que "precisament els sectors més feminitzats i amb menys reconeixement social i econòmic, vinculats a feines essencials, són els que durant tot el temps de la pandèmia no s'han pogut aturar".

La regidora flixanca ha recordat que "segons l'últim informe de Govern, la bretxa salarial entre homes i dones se situa en un 20,6% a Catalunya, això es tradueix en el fet que les dones cobren de mitjana entre 3.000 € i 7.000 € menys a l'any que els homes; tenen pitjors salaris en tots los nivells formatius; i pateixen una major precarietat laboral".

La moció presentada per Esquerra als ajuntaments insta a "realitzar campanyes i accions per sensibilitzar la població respecte a la bretxa salarial i les conseqüències que se'n deriven." A més demana "fer un Pla amb l'objectiu de conèixer la realitat interna de l'ajuntament i establir mesures per eliminar les possibles situacions de desigualtat"; i  també, "treballar amb les empreses del municipi per l'elaboració de plans d'igualtat que facen possible la reducció de la bretxa salarial, la promoció de dones als càrrecs de decisió, la formació del personal en matèria d'igualtat i l'adopció de mesures que permetin  i facilitin la conciliació de la vida personal, familiar i laboral".

El darrer acord insta "el govern espanyol a fer els canvis normatius corresponents que provoquen la bretxa salarial i la poca representació de les dones en els espais de presa de decisions".

La lluita contra la bretxa salarial és un dels punts del decàleg per la construcció de ciutats i pobles feministes, que molts dels ajuntaments republicans  ja han aprovat, i amb el qual avui s'han volgut reafirmar. Així abans de presentar el contingut de la moció, diferents càrrecs municipals han llegit els deu punts del decàleg.