Un miler de persones passen pel cribratge de càncer de còlon a l’Ametlla de Mar

Equivalen a un 50% del total de població al qual anava dirigida la campanya | Hi ha hagut 103 pacients que han donat positiu i d’estos, s’han detectat 9 lesions canceroses

Redacció
09 de juliol del 2014
Un total de 103 persones, del miler d’usuaris que han participat en el projecte de cribratge del càncer del còlon destinat a persones majors de 50 anys, que s’ha realitzat al CAP de l’Ametlla de Mar, han donat positiu en les proves. Això vol dir que se’ls hi va trobar restes de sang a través de la femta, per tant un 9,1% dels casos. Entre estos, s’han detectat 9 lesions canceroses. També s’ha registrat 44 persones amb adenomes de risc mig o alt. Tot i que la població de l’Ametlla de Mar a la qual anava dirigida la campanya era de 2.242 persones, les que han participat en el programa de cribratge fins al maig han estat un 50%, segons les dades facilitades pel CAP.

El responsable del CAP de l’Ametlla, Manuel Madueño, ha destacat la importància de este tipus de campanyes. “Només que es puga salvar una persona de patir un càncer, estes campanyes ja són necessàries”, subratlla Madueño. A més, remarca la necessitat que hi haja més participació, ja que s’ha demostrat que “ha estat un projecte que ha donat bons resultats”. De fet, diverses Àrees Bàsiques de Salut ja han dut a terme esta campanya, emmarcada en el Programa de detecció de càncer de còlon i de càncer rectal al Baix Ebre.

Madueño també ha remarcat l’èxit del servei d’ecografies abdominals del CAP de l’Ametlla, ja que en el que portem d’any se n’han realitzat més de 300. Un servei destinat no només als usuaris de l’Ametlla de Mar sinó que se’n beneficien els usuaris de Deltebre, l’Aldea, Camarles i l’Ampolla.