El ple d'Amposta aprova una modificació de pressupost per avançar inversions de 700.000 euros

La Defensora de la Ciutadania resol més d’un 77% de les queixes rebudes durant el 2021

Redacció
01 de març del 2022
Actualitzat a les 17:53h
Un moment de la sessió del ple d'este dilluns.
Un moment de la sessió del ple d'este dilluns.
El ple ordinari del mes de febrer a Amposta, que va tindre lloc este dilluns, una modificació de pressupost de 700.000 euros que ha de permetre avançar actuacions com la redacció del projecte executiu del gimnàs del Soriano-Montagut, la gespa del camp de futbol annex (que passa a tenir 175.000 euros de partida), la compra d’una embarcació per al Club Nàutic (30.000 euros), la urbanització del carrer França des del pavelló esportiu fins el carrer Sebastià J. Arbó (300.000 euros) o la urbanització de tot l’espai del Passeig del Canal des de la Sequieta fins al Mestre Sunyer, un projecte redactat al 2010, i que ara disposarà de pràcticament 300.000 euros. Esta modificació va comptar amb el suport d’ERC-EA i la regidora no adscrita Anna Tomàs i l’abstenció de JuntsxAmposta, el PSC i Som Amposta.

D'altra banda, la Defensora de la Ciutadania d’Amposta, Amadea Ferreres, va donar compte del seu informe anual. Ferreres, va rebre un total de 63 queixes, 49 de les quals es van resoldre abans d’acabar l’any. La resta, estan en vies de solució, "depenent de la voluntat o possibilitat de portar-ho a terme". En percentatges, això vol dir que es van solucionar un 77,7% de les queixes i en queden pendents de solució un 22%. La majoria de queixes versen sobre el servei d’empreses subministradores de llum, aigua gas, relacions veïnals o sobre l’estat de la via pública. Són les dades que la Defensora va traslladar el dilluns 28 de febrer als 21 membres del plenari municipal dins el ple ordinari del mes.

Pel ple ordinari de febrer també van passar dos temes per donar compliment als compromisos que va adquirir l’Ajuntament per a la instal·lació de l’empresa Effective Logístics a les antigues naus d’Antaix. Per una banda, es va aprovar una bonificació del 100% de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres (ICI) de 106.000 euros. I per l’altra banda, el conjunt del plentari també va donar suport al conveni entre l’Ajuntament i l’empresa per a una subvenció de 151.000 euros que compromet Effective Logístics a contractar 14 joves menors de 30 anys durant un any per a la seva professionalització.

Espais de memòria històrica

El ple també va aprovar per unanimitat l’adhesió de quatre espais a la Xarxa d’Espais de Memòria del Banc de la Memòria Democràtica de Catalunya, que gestiona el Memorial Democràtic. Són, en concret, els nius de metralladores que just el 2021 es van començar a recuperar i que estan en tràmit per ser declarades Bé Cultural d’Interès Local; el Pont Penjant, el Turó de la Carrova i l’itinerari de les llambordes Stolpersteine que recorden els 10 deportats ampostins a camps de concentració nazi.

Suport a Ucraïna

De manera urgent, el ple també va aprovar per unanimitat la declaració institucional de l’Associació Catalana de Municipis i Comarques (ACM) de condemna a l’atac militar injustificat a Ucraïna. El manifest preveu que avui dimarts 1 de març hi haja concentració davant dels ajuntament del país.

Canvis al grup del PSC

El ple ordinari de febrer també va donar compte dels canvis produïts al grup municipal del PSC després de la sortida del partit de la fins ahir portaveu Anna Tomàs. Ara, Anna Tomàs passa a ser regidora no adscrita, i la regidora Àngels Calleja passa a ser portaveu del grup municipal.

Mocions

Pel que fa a mocions, n’hi va haver 6: Moció del grup municipal PSC-PM amb motiu del dia 8 de març, dia internacional dels drets de les dones (aprovada per unanimitat); Moció del grup municipal EA-ERC-AM per la commemoració del dia internacional de les dones (aprovada per unanimitat); Moció del grup municipal Junts per Amposta per impulsar un òrgan de participació de comerç, turisme i restauració (aprovada per unanimitat); Moció del grup municipal PSC-PM en defensa de la inclusió financera i bancària de la gent gran (aprovada per unanimitat); Moció del grup municipal Junts per Amposta per repensar el model de les estades d’estiu (rebutjada amb els vots a favor de la regidora no adscrita, JxA, PSC i Som Amposta i el vot en contra d’ERC) i la Moció de Som Amposta perquè Sorea, ara Agbar, pagui el cànon de l’aigua trimestralment, tal com diu el contracte (rebutjada amb els vots a favor de JxA, PSC i Som Amposta i en contra de la regidora no adscrita i ERC).