Grup Fruiter Benissanet i la Cooperativa Agrícola del mateix poble es fusionen

El nou grup fruiter preveu arribar a una facturació superior als 6,5 milions d'euros anuals

La floració d'arbres fruiters a Benissanet. Foto d'arxiu.
La floració d'arbres fruiters a Benissanet. Foto d'arxiu. | Agustí Descarrega
Aguaita.cat
28 de febrer del 2022
Actualitzat a les 9:46h
Les assemblees de socis del Grup Fruiter Benissanet i la Cooperativa Agrícola Sant Jaume de Benissanet han aprovat la fusió entre les dues entitats. La cooperativa més gran quant a producció de fruita dolça de les comarques de Tarragona -Grup Fruiter Benissanet- podrà donar un servei integral als socis que diversifiquen la producció amb fruita seca, olivera i vinya gràcies a l’acord amb la Cooperativa Agrícola Sant Jaume, tradicionalment dedicada a estos conreus.
 
Marc Piñol, gerent del Grup Fruiter Benissanet, explica que “hi ha una tendència dels productors de fruita dolça de la Ribera d’Ebre cap a un canvi de cultiu, reconvertint part de les plantacions de fruiters en fruita seca, olivera i vinya. El nostre objectiu amb la fusió és unir esforços davant la nova situació, evitar duplicitat d’estructures dins del mateix municipi, potenciar la competitivitat del conjunt i, en definitiva, millorar el servei al soci”.
 
Grup Fruiter Benissanet sumarà uns 5,5 milions de quilos anuals de fruita de pinyol d’estiu –cirera, préssec, nectarina i prunes-, a més de 700.000 quilos de raïm, 400.000 quilos d’olives i la producció que resultarà de les noves plantacions d’ametllers en regadiu. Es preveu arribar a una facturació superior als 6,5 milions d’euros anuals.
 
Les instal·lacions del Grup Fruiter continuaran gestionant la classificació i emmagatzematge de la fruita, mentre a l’antiga Cooperativa Agrícola Sant Jaume s’hi portaran la fruita seca, les olives i el raïm. A més, es mantindrà oberta la botiga a la pròpia cooperativa.
 
La fusió de les cooperatives de la Ribera d’Ebre ha estat assessorada per la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya (FCAC) i ha comptat amb el suport del Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural mitjançant el Programa de Millora de la Competitivitat de les Cooperatives Agràries.