L'Ajuntament d'Alcanar envia díptics a les llars per promoure l'esterilització dels gats

Esta acció s'emmarca en la campanya de benestar animal que ha impulsat conjuntament amb l'entitat aGOSaGATS

La campanya vol evitar la sobrepoblació.
La campanya vol evitar la sobrepoblació. | AC
Redacció
24 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:35h
L'Ajuntament d'Alcanar ha fet arribar a totes les llars del municipi un díptic informatiu sobre la importància d’esterilitzar els gatets per tal de cuidar la seua salut i garantir la bona convivència i, amb el mateix objectiu, també ha impulsat accions a les xarxes i a la ràdio municipal. Esta acció s'emmarca en la campanya de benestar animal que ha impulsat l'Ajuntament d'Alcanar conjuntament amb l'entitat aGOSaGATS.

L’esterilització evita els embarassos i la sobrepoblació, i, a més, ajuda a prevenir les fugides dels felins, així com l’aparició de malalties. També evita que les gates tinguen zel de forma continuada i que els gats tinguen problemes d’agressivitat o de marcatge. “Cal que evitem les camades no desitjades i el posterior abandonament, que a més de suposar un maltractament animal, és una falta de responsabilitat penada per llei”, comenta la regidora de l’àrea, Mercè Fisher.

En el díptic, la Regidoria de Benestar Animal recorda que entre els cinc i els vuit mesos d’edat els gatets arriben a la maduresa sexual i són, per tant, capaços de portar al món noves generacions de gatets. “A partir d’esta edat, per tant, seria adequat esterilitzar-los”, afegix la regidora.

Permetre que l'animal tinga cries sense intenció de cuidar-les després és una irresponsabilitat.  Des de l’entitat aGOSaGATs recorden que “els teus gats són els de casa, però també els del prat o la finca. Si els alimentes i els proporciones un lloc segur, fas que depenguen de tu. Són la teua responsabilitat”.

Anualment l'Ajuntament d'Alcanar desenvolupa, amb l'entitat aGOSaGATS, diverses campanyes, com ara el control i la cura de les colònies de gats, la implantació d'un parc caní o la conscienciació sobre la importància de l’esterilització dels animals de companyia, la tinença responsable i els deures dels propietaris.