Operatiu conjunt entre cossos policials i Generalitat per controlar el comerç de marisc i angula al Delta

S'han intervingut 60 kg d'ostra i s'han aixecat dos actes per infracció de la normativa sobre aqüicultura

L'operatiu es va dur a terme el 17 i 18 de febrer
L'operatiu es va dur a terme el 17 i 18 de febrer | Guàrdia Civil
Aguaita.cat
24 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:30h
Efectius del SEPRONA de la Guàrdia Civil, juntament amb agents de la Unitat Regional de Medi Ambient dels Mossos d'Esquadra, acompanyats d'un inspector de Pesca de la Direcció General de Pesca i Afers Marítims de la Generalitat de Catalunya, han fet un operatiu conjunt d'inspecció i control a diversos punts del Delta de l'Ebre.

En un d'aquests controls, realitzats el 17 i 18 de febrer, el SEPRONA va intervenir una partida de 60 kg d'Ostró (Crassostrea gigas) a l'interior d'un vehicle particular, que no tenia condicions sanitàries, conservació i traçabilitat. La mercaderia es transportava sense la corresponent Guia de Circulació ni etiqueta que emparés la legal adquisició, tinença i transport d'aquest producte pesquer.

D'altra banda, l'operatiu també va fer seguint control del frau sobre la pesca d'angula i anguila. D'esta manera, es van identificar set persones i es van fer tres inspeccions en comerços dedicats a la comercialització d'aquests productes, a les poblacions de Deltebre i Sant Jaume d'Enveja.

En este àmbit, s'han aixecat dues actes, per infraccions a la normativa en aqüicultura establerta per la Generalitat de Catalunya, qui és competent en aquest àmbit.