El Parlament demana la creació d'un nou partit judicial a la Ribera d'Ebre

La proposta, impulsada pel PSC, també insta el Govern a crear un Jutjat mixt de 1a Instància i Instrucció a Móra d'Ebre

Aguaita.cat
22 de febrer del 2022
Actualitzat a les 12:47h
640_1328899398martell
640_1328899398martell
A les Terres de l’Ebre hi ha jutjat a tres de les quatre capitals de comarca, amb l’única excepció de la Ribera d’Ebre, l’única comarca de la demarcació de  Tarragona que no compta amb partit judicial propi i, per tant, amb cap Jutjat mixt (1ª Instància i Instrucció), fet que provoca el perjudici que els ciutadans s’hagen de desplaçar a Gandesa, o bé a Falset, i amb el conseqüent col·lapse d’expedients que esta acumulació comporta.
 
El Parlament, a través d’una proposta de resolució impulsada PSC, instarà el Govern de la Generalitat a impulsar la creació d’un nou partit judicial a la Ribera d’Ebre. Així mateix, la Proposta de Resolució insta també el Govern a la creació d’un Jutjat mixt de 1a Instància i Instrucció a la capital, Móra d'Ebre.
 
“La justícia s’ha d’apropar als ciutadans i en això insistirem, perquè no invertir en la justícia provoca més injustícia. Aquesta és una reivindicació històrica que els operadors jurídics del territori ho demanen. Una anomalia que calia corregir, i així ho fem possible, una mesura més per evitar el despoblament, perquè apropar els serveis als ciutadans, és una de les nostres prioritats ”, afirma Carlos Trinchan, secretari de justícia PSC de l’Ebre