ERC rebutja camuflar la indemnització del Castor dins una Llei de mesures de suport social

Vanessa Callau ha denunciat que els grans perjudicats del Castor han estat “els ciutadans que durant anys pagaran un projecte mal dissenyat"

La Republicana Vanessa Callau durant la seua intervenció al ple del Senat
La Republicana Vanessa Callau durant la seua intervenció al ple del Senat | Cedida
Aguaita.cat
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 16:27h
El senador JosepRufà i la senadora VanessaCallau, han intervingut en el Ple del Senat per defensar una esmena que demanava la supressió de l’Art.2 del Capítol II la Llei de mesures financeres de suport social i econòmic, en el qual s’establia el pagament de la sentènciadelCastor.

Callau, en la seua primera intervenció al Senat, ha denunciat que el “gran beneficiat del fracàs del Castor ha estat Florentino Pérez, el gran amic de PP i PSOE,  amb els seus negocis a cop de BOE”. A més ha acusat “PSOE i PP de ser-ne els grans responsables”; i a Podemos, “d’haver desaparegut en aquest assumpte des que està al Consell de ministres.”

“Mentre l’Estat indemnitza a Florentino, les seues  concessionàries continuen rebent nous encàrrecs per construir infraestructures i gestionar serveis públics pagats pel contribuent", ha dit.

També en el seu parlament ha recordat que l’obra del Castor es va adjudicar “sense concurrència competitiva, ni publicitat”, a l’hora, que ho ha relacionat amb “la malversació, la corrupció, el tràfic d’influències, els delictes ambientals, la compra de voluntats, i les modificacions legislatives o de reglaments ad hoc”que formen part dels mecanismes d’adjudicació de grans infraestructures.
Callau ha denunciat que  els grans perjudicats del Castor han estat “els ciutadans que durant anys pagaran un projecte mal dissenyat, amb un cost que  superarà els 2.000 M€  i que pot arriba a costar fins a 4.000 M€.”

La senadora republicana ha destacat que “PP i PSOE porten diverses legislatures bloquejant qualsevol intent de constituir una comissió d’investigació sobre el Castor a les Corts”, per la qual cosa ha demanat “transparència davant un cas que han convertit en un altre tema d’Estat”. Callau ha acabat la seva intervenció exigint “un calendari de desmantellament de les instal·lacions”.
Per la seva part, el senador Josep Rufà ha explicat que l’objectiu de l’esmena republicana era “aconseguir  un canvi a aquesta Llei que barreja, una vegada més, mesures financeres, necessàries, en gran part, de suport social i econòmic, amb un compliment d’execució de sentències, com és la del Castor”. Rufà ha afirmat que “Esquerra no vol ser partícip d’incrementar el patrimoni dels patrocinadors del Castor.”

L’esmena d’Esquerra Republicana i de la resta de grups que també havien demanat la supressió de l'Art. 2 ha estat rebutjada