El Poble Vell de Corbera d'Ebre s'imposa a la «Batalla monumental» de TV3

Ha superat les muralles de Montblanc al duel final del programa, amb el 53% dels vots dels espectadors. La final s'ha celebrat en directe des de la Seu Vella de Lleida

El poble vell de Corbera d'Ebre
El poble vell de Corbera d'Ebre | Josep Maria Montaner
Aguaita.cat
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 14:19h
Este dijous a la nit, el programa Batalla monumental, de TV3, ha viscut una final plena d'emoció per descobrir quin dels cinc monuments finalistes es convertiria en el guanyador de la segona temporada, presentada per Roger de Gràcia, amb les reporteres Candela Figueras i Laia Fontàn.

Finalment, el Poble Vell de Corbera d'Ebre s'ha imposat al duel definitiu entre els dos últims finalistes, amb un 53% dels vots, a les muralles de Montblanc, que han quedat en segona posició. El tercer lloc ha estat per al castell de Montsoriu. Estos han estat els tres candidats amb més vots que han passat a la segona ronda, que ha proclamat el guanyador. Fins a la primera ronda han arribat la cartoixa d'Escaladei i el Palau de la Música Catalana, que han quedat en quarta i cinquena posició respectivament. El total de vots que ha rebut cada monument ha estat resultat de les votacions acumulades durant tota l'emissió, i s'ha anat recalculant els percentatges segons els que quedaven eliminats. L'audiència ha emès 50.000 vots durant tota la nit.
 

Eloi Vila, defensor del Poble Vell de Corbera d'Ebre, amb el trofeu de guanyador Foto: CCMA


La vetllada s'ha viscut en directe des de la Seu Vella de Lleida, amb la participació de cares conegudes que han donat suport als finalistes i han exposat els seus arguments per ajudar l'audiència a prendre la decisió final. La periodista Xantal Llavina ha defensat el castell de Montsoriu; el periodista Sergi Andreu, les muralles de Montblanc; el compositor i director Pedro Pardo, el Palau de la Música Catalana; la sommelier i comunicadora Meritxell Falgueras, la cartoixa d'Escaladei, i el presentador i periodista Eloi Vila, el Poble Vell de Corbera d'Ebre. Un cop proclamat el guanyador, Eloi Vila ha rebut el trofeu de mans de la periodista Mari Pau Huguet, en representació de la Seu Vella de Lleida, el monument favorit de la primera edició de "Batalla monumental".