Acció Climàtica abona 2,6 milions pels ajuts directes al cultiu de l'arròs de la campanya 2021

A partir d'este divendres 18 de febrer, el Departament fa l'ingrés a 1.329 beneficiaris

Treballs de la sega de l'arròs en un camp de Deltebre.
Treballs de la sega de l'arròs en un camp de Deltebre. | ACN
Aguaita.cat
18 de febrer del 2022
Actualitzat a les 10:39h
Este divendres 18 de febrer, el Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural farà efectiu el pagament del 90% dels imports dels ajuts associats agrícoles del cultiu de l'arròs per un import total de 2.650.556,09 euros a 1.329 pagesos, la majoria de les comarques del Montsià, Baix Ebre, però també una trentena de l'Alt i Baix Empordà. El 10% restant es pagarà durant el mes d'abril, un cop el Fondo Español de Garantia Agraria (FEGA) estableixi l'import unitari definitiu.

Els sol·licitants d'estos ajuts podran accedir el contingut de la seua resolució a partir del dia 21 de febrer de 2022, a través de l'aplicació DUN, accessible al web del Departament d'Acció Climàtica, on cal identificar-se amb certificat digital.

El termini per a la presentació de recurs d'alçada d'aquest ajuts, si escau, finalitza un mes després de la seva publicació a l'e-tauler.

Estos ajuts, que formen part del primer pilar de PAC, estan finançats al 100% pel Fons Europeu Agrícola de Garantia (FEAGA) i estan destinats a atendre sectors específics amb risc de disminució o abandonament de la producció.

El pagament de l'ajut al cultiu de l'arròs es fa a la mateixa data que l'any passat.

Està previst que els ajuts al sector de boví es comencen a pagar en les properes setmanes.