El
sector cooperatiu de l'oli de les
Terres de l'Ebre ha rebut 2,4 milions d'euros d'ajuts del
Departament d'Acció Climàtica,
Alimentació i Agenda Rural. Es tracta de la convocatòria 2021 per millorar la competitivitat de les cooperatives i altres entitats agràries mitjançant la concentració i cooperació com a incentiu. Amb l'ajut es poden millorar els processos productius i de transformació, la capacitat comercial i la projecció de marca. La resta d'ajuts, fins a arribar als 2.658.290 euros han anat als sectors de la fruita dolça i l'arròs. El Departament ha concedit 4 MEUR a tot Catalunya, per tant, més de la meitat s’han destinat a cooperatives i altres entitats associatives agràries ebrenques.
El
secretari d'Alimentació,
Carmel Mòdol, ha visitat a
Tortosa una de les cooperatives que han rebut aquests ajuts,
l'empresa Olivate, i ha participat en una jornada per donar eines per fomentar la competitivitat i sobre el finançament de
l’Institut Català de Finances. Dues entitats
cooperatives ebrenques que han rebut ajuts,
Biosansa i
Olivite Export, han explicat també la seva experiència empresarial d’intercooperació i els seus projectes de desenvolupament.