Ja es pot demanar cita prèvia per internet per vacunar-se abans de marxar de viatge

Redacció
07 de juliol del 2014
Des d’este mes de juliol, les persones que necessiten consells i vacunació abans de marxar de viatge a un país considerat de risc per a la salut poden demanar cita prèvia per Internet a qualsevol de les unitats de salut internacional de l’Institut Català de la Salut (ICS) a través de l’adreça www.ics.gencat.cat/salutinternacional. Esta opció s’afegeix a la possibilitat de programar una visita a través dels telèfons únics 93 326 89 01 o bé 902 111 444, que també s’utilitzen per a la programació de visites als centres d’atenció primària.

L’ICS disposa de nou unitats de salut internacional arreu del territori: Vall d’Hebron-Drassanes, Metropolitana Nord, Bellvitge, Baix Llobregat Centre, Anoia, Bages-Berguedà, Osona, Terres de l’Ebre i Lleida.

La unificació de la cita prèvia de salut internacional facilita l’accés a qualsevol d’estes unitats, que tenen diferents disponibilitats de dates i hores. D’esta manera, cada viatger pot escollir a quin centre vol demanar visita, d’acord amb les seues necessitats i independentment de la seua àrea de residència.

Les unitats de salut internacional de l’ICS ofereixen una àmplia cartera de serveis, que inclou des del consell al viatger i la vacunació (informació sobre mesures preventives generals en viatges a qualsevol país o zona del món, recomanació i administració de vacunes, recomanació i prescripció de tractament preventiu per a la malària, consell de farmaciola i visites urgents per a viatges no planificats) fins a l'atenció a la patologia importada després del viatge.

L’any 2013 este dispositiu va atendre un total de 32.077 persones. Pel que fa a l’activitat registrada, les nou unitats van dur a terme 28.846 visites de consell al viatger, 60.960 vacunacions i 3.231 visites d’atenció a la patologia importada.