La portaveu del PSC a l'Ajuntament d'Amposta presenta la seua baixa del partit

Anna Tomàs es mantindrà com a regidora no adscrita i apunta, sense especificar amb quines sigles, que es presentarà en les properes eleccions municipals

Anna Tomàs ha estat fins ara portaveu municipal del PSC a l'Ajuntament d'Amposta
Anna Tomàs ha estat fins ara portaveu municipal del PSC a l'Ajuntament d'Amposta | Cedida
Aguaita.cat
14 de febrer del 2022
Actualitzat a les 11:14h
L'actual portaveu i regidora del Partit dels Socialistes de Catalunya a l'Ajuntament d'Amposta Anna Tomàs, ha presentat este dilluns la baixa voluntària del PSC per "desavinences de pensament polític i d'estratègia de fer política municipal", segons exposa en un comunicat, " amb alts càrrecs de l'executiva de Federació de les Terres de l'Ebre, i també en menor mesura amb l'Executiva Local", per algunes decisions que Anna Tomàs ha pres des que és portaveu del grup municipal.

Tomàs ha estat regidora a l'Ajuntament d'Amposta en dues etapes. La primera, entre el 1995 i 1999. Posteriorment va presentar-se en tàndem amb Francesc Miró el 2015 i va tornar a repetir com a número 2 de la llista el 2019. Quan, el mateix 2019, Miró va renunciar a l'acta de regidor per ocupar un càrrec d'assessor a la Diputació, Tomàs va assumir el paper de portaveu del grup municipal socialista. 
 
"No ha estat una decisió precipitada", diu la regidora, "he pensat i analitzat els pros i contres d'esta baixa del partit i crec que és la decisió més honesta amb mi mateixa i amb els valors que defenso", ha declarat.

Tot i sortir del grup municipal socialista, Tomàs no entregarà l'acta de regidora i passarà a ser regidora no adscrita de l'Ajuntament d'Amposta. "Des de l'any 2015, que vaig tornar a exercir altra vegada el càrrec de regidora a l'Ajuntament d'Amposta, he treballat sempre per a la meua ciutat, fent una política en clau positiva, una manera de fer política que no sempre ha estat entesa entre alguns membres de l'executiva local", ha defensat la regidora.

Tomàs manifesta que presenta la seva baixa del PSC-CP amb la suficient antelació com perquè l'executiva local tinga temps per preparar un candidat o candidata per afrontar les properes eleccions del maig del 2023. No obstant, Tomàs apunta que no pretén desvincular-se de la política municipal: "sempre he tingut vocació de servei a la ciutadania i que este pas no suposa la meua desvinculació de la política municipal; tot el contrari, el faig ara amb la voluntat de poder afrontar les properes eleccions municipals".