L'Hospital Verge de la Cinta forma un equip per atendre nens amb malalties cròniques i incurables

L'equip està integrat per dos pediatres amb dedicació parcial que presta servei a una vintena de famílies

Aguaita.cat
10 de febrer del 2022
Actualitzat a les 18:25h
L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta crea un equip d’atenció a infants amb malalties cròniques complexes
L’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta crea un equip d’atenció a infants amb malalties cròniques complexes | ICS EBRE
L'HospitalVergedelaCinta de Tortosa ha posat en marxa un equip per atendrenens amb malaltiescròniquesiincurables que requereixen tractaments pal·liatiuspediàtrics i acompanyament. Format per dos pediatres amb dedicació parcial, són els encarregats de coordinar l’atenció sanitària d'aquests infants, sobretot en l’àmbit hospitalari, ja que necessiten visites de molts especialistes, i també coordinar-se amb els professionals dels centres d’atenció primària (CAP) i donar-los suport, perquè continuen sent-ne els referents. En aquests moments, donen servei a una vintenadefamílies i la majoria d’infants que atenen són pacients amb malaltiesneurològiques que es troben en situació de vulnerabilitat, segons el mateix centre.

El perfil més habitual de pacient, apunten des del mateix centre, és el d'un menor amb malaltia neurològica greu amb pluripatologia que necessita múltiples ajudes mèdiques: dispositius respiratoris, d'alimentació o accessos venosos especials, que requereixen un maneig i cures específiques. 

El nou equip de pediatriadelesTerresdel'Ebre es coordina amb la UnitatdeCuresPal·liativesInfantilsdeSantJoandeDéu per efectuar estes cures i, en alguns casos, fan l'acompanyament durant el procés de final de vida. També s'encarrega de promoure, juntament amb els equips d’atenció primària, actuacions per mirar d’evitar o escurçar la durada dels nombrosos ingressos als quals han de fer front i millorar el seu dia a dia.

Un altre dels objectius, segons el centre, és donar eines als pares o cuidadors per actuar amb eficàcia davant els problemes de salut que puguin presentar-se, així com formar-los en el control de símptomes de la malaltia del pacient. 

Paral·lelament, l'equip es coordina amb les escolesd'educacióespecial i els centresdedesenvolupamentinfantiliatencióprecoç (CDIAP) de les Terres de l’Ebre. L’objectiu és donar suport als professionals que hi treballen i poder resoldre els diferents escenaris clínics amb què es puguin trobar.